E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde OPEC sonrası alımlar sürüyor---

Petrolde OPEC sonrası alımlar sürüyor

Petrolde OPEC sonrası alımlar sürüyor
01 Aralık 2016 - 15:15 borsagundem.com

Petrol fiyatları OPEC'in üretimi kısma konusunda anlaşmaya varmasının ardından alımlarını sürdürüyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 2008 yılından bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlandırılması konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma eylül ayında Cezayir’de varılan anlaşma ile aynı çizgide. Buna göre günlük üretim tavanı 33.6 milyon varilden 32.5 milyon varile indirildi. 

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rusya'nın OPEC ile anlaşmasının bir parçası olarak 2017'nin ilk yarısında Rusya'nın petrol üretimini kademeli olarak günlük 300 bin varile kadar düşürmeye hazır olduğunu açıkladı.

Brent petrol, dün gün içinde kazancını yüzde 8’e kadar taşıyarak 51 dolar/ varil seviyesini aştı. Karar sonrasında ise hafif kâr satışları yaşandı.Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında dün sonra 52.33 dolara kadar yükseldikten 51.49 dolardan kapandı.Yeni güne yükselişle başlayan brent petrol yüzde 1.98 kazançla 52.50 dolar seviyesinden işlem görüyor. Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, dün 4.21 dolar yükselerek 49.44 dolardan kapandı ve işlem hacmi rekor seviyeye çıktı. Bugün ise yüzde 0.95 kazançla 49.96 Dolar seviyesinde...

ABD Enerji Enformasyon İdaresince (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre geçen hafta 0,9 milyon varil (yüzde 0,2) azalarak 488,1 milyon varile gerilediği belirtildi. Piyasa beklentisi stokların 0,6 milyon varil artması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 1,3 milyon varil azalmıştı.

ABD'de stratejik petrol stokları değişmedi ve söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı. Bu dönemde ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 9 bin varil artışla 8,7 milyon varile yükseldi. Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu haftada bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 30 bin varil azalışla 7,5 milyon varile düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)