E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde satıcılı seyir sürüyor---

Petrolde satıcılı seyir sürüyor

Petrolde satıcılı seyir sürüyor
19 Temmuz 2016 - 07:34 borsagundem.com

Petrol fiyatları petrol stokları verisi öncesi düşüşünü sürdürüyor

Petrol fiyatları, ABD'de düşüşünü dokuzuncu haftaya taşıması beklenen petrol stokları verisi öncesi varil başına 45 dolar civarında seyretti.

Vadeli petrol kontratları NYMEX'de, Pazartesi günü yüzde 1.6 ile üç günde ilk düşüşünü göstermesinin ardından yüzde 0.6 daha geriledi. Pazartesi günü 71 sent düşüşle 45.24 dolardan kapanan ham petrol bugün 44.96 dolara kadar gevşemesinin ardından şu saatlerde 45 dolar seviyesinde...Brent petrol ise dün günü yüzde 1.4 düşerek 46.96 dolardan kapanmıştı. Yeni günde ise yüzde 0.55 kayıpla 46.74 seviyesinden işlem görüyor.

Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü açıklayacağı ABD petrol stokaları verisinin, geçen hafta 2.1 milyon varil düşmesi bekleniyor. Petrol işçileri, Royal Dutch Shell Plc'nin Kuzey Denizi'ndeki üretiminin bir kısmını etkileyebilecek bir greve çıkmayı planlıyor.

Suudi Arabistan'ın ham petrol ihracatı Mayıs ayında bir önceki aya göre 7,44 milyon varil/günden 7,30 milyon varil/güne geriledi. Belirtilen ayda ham petrol stokları 1,7 milyon varil azalarak 289,2 milyon varil oldu.

Petrol, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, arz kesintileri ve OPEC'in sınırsız petrol üretiminin baskısı altında kalan ABD üreticilerinin üretimi düşürmesi ile birlikte küresel arz fazlasının azalacağı beklentisinin desteğiyle iki kat yükseldikten sonra, Haziran ayının başından bu yana varil başına 44 dolar ile 52 dolar arasında seyretti. BMI Research'e göre, fiyatlardaki toparlanma volatil kalacak ve ABD petrol üreticileri toparlanmayı hedge amacıyla kullanmakta ve üretimi artırmakta.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "ABD'de gelen talep göreceli olarak iyi görünürken, üretim, eğer fiyatlar 45 ile 50 dolar arasında istikrar kazanırsa artmaya devam edebilir," dedi ve "OPEC'in daha gerçekçi davranarak üretimi gerçek anlamda azaltmasına kadar, petrol ralli yapmakta zorlanacak" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

"Türkiye'den Gülen'i iade talebi henüz alınmadı"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)