E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde tansiyon azaldı---

Petrolde tansiyon azaldı

Petrolde tansiyon azaldı
18 Kasım 2013 - 09:29 borsagundem.com

Petrol fiyatları Ortadoğu'da azalan tansiyon ve Suudi Arabistan ihracatının 8 yılın zirvesine çıkmasıyla yükseliyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Suudi Arabistan'ın petrol ihracatının 8 yılın zirvesine çıkmasıyla 1998 yılından bu yana gerçekleştirdiği en uzun haftalık kayıp periyodunu genişletti.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 0.5'e varan düşüşler yaşayarak kayıplarını 6. haftaya taşıdı. Joint Organisations Data Initiative tarafından açıklanan verilere göre Suudi Arabistan, Eylül ayında Kasım 2005'ten bu yana en çok petrol ihracatını gerçekleştirdi. Hedge fonlarda WTI petrolün yükseleceğine dair beklentiler azalırken, ABD stokları genişlemeye devam etti. Citigroup Global Markets Inc. yaptığı bir açıklamada İran'ın nükleer programı konusunda bir anlaşmaya doğru yol alınmasıyla fiyatların yükseleceğine dair umutlarının söndüğünü belirtti.

Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Arz, talebi karşılamak için özellikle ABD'de ihtiyaçtan daha fazla oldu. Bu durum ve Ortadoğu'da gittikçe azalan risk primi petrol fiyatlarında stokların dominant faktör olmasını sağlıyor" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 43 sent düşerek New York Mercantile Exchange borsasında 93.41 dolara kadar gerilerken, Singapur saatiyle 14:24'te 93.45 dolardan işlem gördü. Kontrat 9 sent tırmanarak 15 Kasım'da 93.84 dolara çıkmıştı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 34 altında gerçekleşti.

Ocak vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 40 sente varan düşüşlerle 108.10 dolar oldu. Brent petrol ile WTI petrolün fiyat farkı 14 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)