E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde 'uzun pozisyonlar' geriledi---

Petrolde 'uzun pozisyonlar' geriledi

Petrolde 'uzun pozisyonlar' geriledi
16 Şubat 2015 - 08:33 borsagundem.com

Spekülatörler, petrolde yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını 4. haftada da düşürdüler

Spekülatörler, petrolde yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını 4. haftada da düşürdüler.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre hedge fonları ve diğer para yöneticileri, Batı Teksas türü ham petrol (WTI) için net-uzun pozisyonları 13 Ocak’tan bu yana yüzde 9.1 düşürdü.

Petrol vadelileri, Apache Corp. ve Total SA’nın da aralarında bulunduğu şirketlerin harcamalarda indirime gittiklerinin duyurmalarının ardından yükselişi 3. haftaya taşıdı. Güney Irak’ta kötü hava koşulları tanker yüklemelerini etkilerken, Libya’nın üretimi geriledi. Baker Hughes Inc., ABD’de sondaj kulesi sayısının 5 yıla yakın bir sürenin en düşük seviyesine gerilediğini belirtti.

Chicago’daki Price Futures Group kıdemli piyasa analistlerinden Phill Flynn, “Üretim artışını sürdürmek için daha fazla sondaj yapmak zorunda olursunuz. Irak’ta yükleme sorunları ve Libya’da üretim sorunları mevcut. Bazı insanlar hazırlıksız yakalandı. Bazı temeller değişiyor” dedi.

Petrol, ABD üretiminin 30 yılın zirvesinde seyretmesi ve OPEC’in Ocak ayında 8. ayda da üretim kotasını aşması ile geçtiğimiz yılki zirve seviyesinden yüzde 50 aşağıda seyrediyor. Goldman Sachs Group Inc.’e göre ABD üretim artışının küresel piyasaların yeniden dengelenmesine yetecek kadar yavaşlaması için fiyatların biraz daha gerilemesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)