E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş beklentisi---

Petrolde yükseliş beklentisi

Petrolde yükseliş beklentisi
24 Mayıs 2011 - 08:22 borsagundem.com

Goldman Brent türü petrolde fiyat beklentisini yukarı çekti

Goldman Sachs Group Inc. tarafından bugün yayınlanan bir raporda Brent türü petrol için bu yılın sonundaki fiyata ilişkin beklenti yukarı çekildi. Alınan kararda Libya'da üretimde yaşanan düşüşün
etkili olduğu ve üretimdeki bu kaybın OPEC ülkelerinde rafineri kapasitesini aşağı çekecek bir gelişme olduğu ifade edildi.
Goldman 2011 sonu için Brent petrolü fiyat beklentisini 105 dolardan 120 dolara ve 2012 için fiyat beklentisini 120 dolardan 140 dolara yükseltti. Kurum 12 aylık fiyat beklentisini ise 107 dolardan 130 dolara çıkardı.
Japonya'da net dış varlıklar yüzde 6 geriledi Japonya'nın net dış varlıkları 2010 sonunda 251 trilyon 495 milyar yen oldu. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında düşüş ifade
etti. Yaşanan bu düşüşte Yen'in değer kazanmasının Japonya'nın dış varlıklarının yerel para cinsinden daha ucuz hale gelmesinden kaynak- landığı ifade edildi. Bu durumun dış varlıklar üzerinde onlarca trilyon yen tutarında olumsuz etkisinin olduğu bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)