E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş sürüyor---

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor
21 Kasım 2016 - 16:05 borsagundem.com

Petrol, OPEC'in arz kısıntısı konusunda anlaşmaya varacağına ilişkin iyimserlikle birlikte yükseldi

OPEC'in arz kısıntısı konusunda anlaşmaya varacağına ilişkin iyimserlik artıyor. OPEC'in gelecek hafta Viyana'da gerçekleştireceği toplantı öncesi, İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, İranlı Shana haber ajansında yayınlanan yorumlarına göre, OPEC üyelerinin anlaşma ihtimalinin "hayli yüksek" olduğunu söyledi.

Irak Petrol Bakanı Jabbar al-Luaibi, Viyana'da yapılacak olan toplantıda üretimin sınırlanması konusunda OPEC'e 3 yeni öneri sunacaklarını bildirdi. Luaibi yaptığı açıklamada, "Sunacağımız öneriler, OPEC üyelerinin 30 Kasım'daki toplantıda bir karar almalarını kolaylaştıracak. Sunacağımız tüm seçenekler mantıklı ve OPEC politikasına uygun olacak" diye konuştu. Luaibi ayrıca, OPEC'in 30 kasım'da bir anlaşmaya varacağı konusunda iyimser olduğunu da vurguladı.

Bu gelişmelerin ardından ham petrol New York'ta yüzde 2.14 kadar yükselerek 47.36 dolara geldi ve geçen haftaki yüzde 5.3'lük yükselişini daha da yukarı götürdü. Cuma günü 45.18 dolardan yükselişe geçen ham petrol kapanışını 46.36 dolardan gerçekleştirdi.

Brent petrol ise geçtiğimiz hafta 43 dolar seviyesine kadar düşüşün ardından cuma günü 46.80 dolardan kapanış gerçekleştirmişti. Haftanın ilk işlem gününde ise yüzde 2.10 yükselişle 47.82 dolardan işlem görüyor.

 

Haftanın öne çıkan başlıkları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)