E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde tepki alımları etkili oluyor---

Petrolde tepki alımları etkili oluyor

Petrolde tepki alımları etkili oluyor
11 Ağustos 2016 - 14:00 borsagundem.com

Petrol dün akşam stok verilerinin ardından hızla gevşeyen petrolde alımlar etkili oluyor

Petrol, ABD'de petrol stoklarının sürpriz bir şekilde artış göstermesinin ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve varil başına 42 doların altında işlem gördü.

Brent petrol dün 45.64 seviyelerine kadar yükselmişken stok verilerinin ardından akşam saatlerinde hızla gevşeyerek kapanışını 43.81 dolar seviyesinden yaptı. Yeni günde ise en düşük 43.44 doları gördükten sonra yüzde 0.72 artı ile 44.14 seviyesinde…NYMEX ise dün 43.39 seviyelerinden sert düşerek 41.71 dolardan kapandı. Yeni günde 42 doların altında seyreden petrol yüzde 0.22 artı ile 41.77seviyesinden işlem görüyor.

OPEC'in tahminine göre küresel petrol piyasalarında fiyatları üç ayın dip seviyesine taşıyan zayıflık, talebin mevsimsel olarak azalması ve petrol stoklarının yüksek seviyede kalmayı sürdürmesiyle birlikte devam edebilir. OPEC, Çarşamba günkü aylık raporunda, ham petrol ve işlenmiş yakıtta arz fazlasının etkisiyle karların düşmesinden dolayı ABD ve Avrupa'da rafinerilerin kapasite kullanım oranlarını düşürebileceklerine ilişkin “uzun süredir devam eden endişeler” olduğu ifadeleri yer aldı. Raporda, ABD'de benzin tüketiminin yaz mevsimi-tatil döneminin sona ermesiyle birlikte giderek azalacağı belirtildi.

Analistlere göre  petrol fiyatlarının 41.90 desteğini altındaki fiyatlamaların düşüşün devam etmesini sağlayabileceğini belirtiyorlar.  Bu seviyenin altında ilk olarak 40.60 desteği takip edilse de fiyatların 39.80 ve 39.30 desteklerine kadar gevşeme olasılığı bulunuyor. Yukarı yönde hareketlerin oluşması durumunda ise 41.90 ve arsından 42.30 ile 43.20 dirençlerini takip edilecektir.

Dolar 2.95 seviyesinde yatay seyirde

 

Altın 1350 seviyesinin altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)