E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde alımlar etkili oluyor---

Petrolde alımlar etkili oluyor

Petrolde alımlar etkili oluyor
17 Kasım 2016 - 12:40 borsagundem.com

Petrol, güne zayıf seyirle başlamasının ardından alımlarını artırdı

OPEC üyelerinin 30 Kasım'da Viyana'da yapılacak resmi toplantıda petrol üretimini sınırlanması, azaltılması konusunda başarılı olamayacağı beklentisi ile düşüşe geçen petrol fiyatları yükselişte...

Brent petrolü, Çarşamba günü 46.24 dolara gevşedikten sonra 46.44 seviyesinden kapandı. Sabah saatlerinde varil başına 46.27 dolara gevşedikten sonra an itibari ile yüzde 1.05 kazançla 46.80 dolardan işlem görüyor. 

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 8 Nisan'dan bu yana en güçlü yükselişini gösterdikten sonra dün 46.40 seviyesine yükselse de 45.57 dolardan kapandı. Yeni güne varil başına 45.62 dolardan başladıktan sonra an itibari ile yüzde 0.48 yükselişle 45.80 dolara geldi. 

OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanlarının cuma günü Doha'da yapılacak olan Doğal Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu sırasında gayriresmi bir toplantı gerçekleştirecek. Uluslararası kaynaklar, Doha'daki toplantıya Suudi Arabistan, Cezayir, Libya, Nijerya,İran, BAE, Venezuela ve Katar'ın katılmalarını beklendiğini ifade ediyor.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya'nın OPEC'in petrol üretiminin dondurulması konusunda vereceği bir kararı desteklemeye hazır olduğunu ve OPEC üyelerinin üretimin dondurulmasının şartları
üzerinde 30 Kasım'a kadar bir anlaşmaya varma şanslarını yüksek gördüklerini söyledi. Novak yaptığı açıklamada, üretimin dondurulmasının hangi tarihten başlatılacağı konusunda henüz bir karar alınmadığını Kasım veya 1 Ocak olabileceğini de ifade etti. Novak ayrıca, Cuma günü Katar'da yapılacak doğal gaz konferansı sırasında Suudi Arabistan Enerji Bakanı Falih ile bir araya gelmesi olasılığı bulunduğunu da bildirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada OPEC üyesi ülkelerin üretim miktarının azaltılmasına yönelik
etkileyici bir anlaşmaya varmaya hazır olduklarını söyledi.

Enerji politikası olarak fosil yakıtlara ağırlık vereceğini açıklayan ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump, henüz koltuğuna oturmadan Teksas'tan gelen trilyon dolarlık müjdeyi aldı. Teksas eyaletinin batısındaki Permian Havzası'nda bulunan Wolfcamp adlı sahada yaklaşık 20 milyar varil ham petrol olduğunun tahmin edildiği açıklandı. Uzmanlara göre rezervin değeri yaklaşık 1 trilyon dolar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)