E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Petroldeki açığı karşılamaya hazırız'---

'Petroldeki açığı karşılamaya hazırız'

'Petroldeki açığı karşılamaya hazırız'
14 Mart 2012 - 12:43 borsagundem.com

Suudi Arabistan Petrol Bakanı El Naimi, ''Petrol arzındaki açığı karşılamaya hazırız'' dedi

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El Naimi, ''ülkesi ve diğer petrol ihracatçısı ülkelerin piyasadaki kırılganlık nedeniyle petrol arzındaki açığı karşılamaya hazır olduğunu'' söyledi.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük üreticisi Suudi Arabistan'ın Petrol Bakanı El Naimi, Kuveyt'te düzenlenen Uluslararası Enerji Forumu'nda yaptığı konuşmada, ''Bol bol yetecek kadar üretim ve rafine kapasitesi söz konusu. Suudi Arabistan ve diğerleri ham petrol tedarikinde gerçek ya da fark edilen açığı gidermeye hazır'' dedi.
El Naimi, ''Kırılganlık, tüketiciler, üreticiler ve enerji işinde uzun vadeli planlar gerekmesi halinde kötü bir durum'' ifadesini kullandı.
İran Petrol Bakanı Rüstem Kasımi de toplantıda, ülkesine yönelik yaptırımlara değinerek, bunların ''tek taraflı ekonomik baskılar olduğunu ve bunun küresel çapta petrol tedarikinin sürmesini ve serbest ticareti tehlikeye attığını'' ifade etti.
Kasımi, ''Eninde sonunda petrol piyasasında ilgili taraflar farklı sorunlarla karşılaşacak. Enerji güvenliği ülkelerin içişlerine müdahale ederek sağlanamaz'' dedi.
ABD ve Batılı ülkeler, İran'ın nükleer programı yüzünden bu ülkeden petrol ithal eden Çin ve Hindistan dahil Asya'daki ülkelere İran'dan petrol ithalatını kesmesi ve Suudi Arabistan gibi Batı ile müttefik ülkelerden alması çağrısında bulunuyor.
OPEC'in ikinci büyük petrol ihracatçısı İran, ABD ve Avrupa'nın petrol ihracatını hedef alan yaptırımlarına misilleme olarak dünya petrol ihracatının beşte birinin nakledildiği Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidinde bulunmuştu.
Uluslararası Enerji Forumu'na OPEC üyeleri ve diğer petrol üreticisi ülkelerin yanı sıra büyük enerji tüketici ülkelerin ve enerji şirketlerinin temsilcileri katılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)