E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetroldeki düşüş maliyetleri azaltacak---

Petroldeki düşüş maliyetleri azaltacak

Petroldeki düşüş maliyetleri azaltacak
16 Ekim 2014 - 09:56 borsagundem.com

Citigoup’tan yapılan açıklamada, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün petrol fiyatı kaynaklı maliyetleri 1,1 trilyon dolar düşüreceği iddia edildi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABER SERVİSİ

Dün 83,7 dolar seviyesinde kapanan Brent Oil son haftalarda başlayan düşüşle birlikte üç yıllık ortalamasının yüzde 20 altında seyretmeye başladı. Petroldeki fiyat düşüşlerinin devam edeceğini belirten Citigroup, sene sonuna kadar petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle maliyetlerin dünya genelinde 1,1 trilyon dolar düşmesini bekliyor.

Citigroup analisti Ed Morse konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, petrol fiyatlarındaki revizyonların gaz, emtia ve tarım fiyatlarında düşüşlere sebep olduğunu belirtti.

Mart ayında 128 dolara kadar yükselen ham petrol fiyatları o dönemde 150 dolara kadar yükselir mi tartışmaları yapılıyordu. Ancak Avrupa ve Çin’in büyüme beklentilerinde yaşanan kısıntılar petrole olan talebi düşürdü ve aynı süreçte global petrol rezervleri artış gösterdi.

Türkiye’nin cari açığında en büyük etken olan petrolün değer kaybına uğraması ülkemizin maliyetlerinin azalması açısından da önem taşıyor. 

Cari işlemler açığının milli gelire oranı yüzde 7,9 olan Türkiye, bu konuda dünya lideri. Geçtiğimiz yıl 65 milyar dolar cari açık veren Türkiye’nin, bu yıl petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle daha az cari açık vermesi bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)