E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetroldeki düşüş Türkiye'yi olumsuz etkileyebilir---

Petroldeki düşüş Türkiye'yi olumsuz etkileyebilir

Petroldeki düşüş Türkiye'yi olumsuz etkileyebilir
02 Mart 2016 - 10:53 borsagundem.com

Ekonomist Deniz Gökçe, "Petrol fiyatlarının düşmesi Türkiye'yi olumsuz yönde etkileyebilir" dedi

Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Keşan Ekonomi Forumu’nda konuşan Ekonomist Prof. Dr. Deniz Gökçe, düşen petrol fiyatlarının aslında Türkiye için pek de olumlu yorumlanmaması gerektiğini söyledi.
“2016 Ekonomisinde Anahtar Kelimeler” başlığı altında Keşan’da düzenlenen etkinlikte konuşan Deniz Gökçe, endişelerin fazlalaşması nedeniyle global ekonomide ilerisinin net olamadığını söyledi. Çin’in yavaşlaması, Almanya’nın teklemesi, Amerika’nın durağan hale gelmesi ve Rus Rublesi’nin değer kaybetmesini en önemli ekonomik endişeler olarak değerlendiren Gökçe, petrol fiyatlarının düşmesinin de Türkiye için sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

“Petrol fiyatlarının düşmesi ülkemiz için iyi gibi yorumlanıyor ama petrolü olan ve bunu satarak geçinen ülkelere ihracat yaptığımızı unutuyor gibiyiz. Bu ülkelerin gelirleri azalırsa bizden ihracat yapma oranları değişebilir.” diyen Gökçe, kârda olup olmadığımızı gelecek 
günler gösterecek diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)