E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrole bir darbe daha!---

Petrole bir darbe daha!

Petrole bir darbe daha!
17 Mayıs 2011 - 10:34 borsagundem.com

Petrol, Avrupa'nın borç krizi ve ABD'nin artan stokları sebebiyle değer kaybetti

Yunanistan'ın borç krizinin Avrupa'nın büyümesini baltalayacağı ve analistlerin ABD benzin stoklarının yükselerek daha düşük talebe işaret edeceklerini öngörmeleri ile petrol New York'ta üst üste ikinci gününde de değer kaybetti.
Petrol vadelileri, dün bir haftadan fazlasının en düşüğüne geriledikten sonra yüzde 0.6 kadar değer kaybetti. Lüksemburg Başbakanı Jean - Claude Juncker'in açıklamasına göre Avrupa, Yunanistan'ın daha büyük harcama kesintisi içeren genişlemekte olan borç geri ödeme planını göz ardı etmeyecek. ABD Enerji Bakanlığı'nın yarın açıklayacağı veri ise ham petrol stoklarının dördüncü haftasında da yükseliş kaydettiğini gösterebilir.
"Avrupa'daki endişeler yeniden güven eksikliği inşa edecek." yorumunda bulunan Commodity Broking Services Pty yöneticisi Jonathan Barratt, "İnsanlar harcamaktan vazgeçecekler. Bu da ham petrol için talebi geri besleyecek." yorumunda bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerde haziran vadeli ham petrolün varili 61 sent kadar inerek 96.76 dolar oldu, Singapur'da ise 12.38'de 97.21 dolardan işlem gördü. Petrol, dün yüzde 2.3 ya da 2.28 dolar değer kaybederek 6 mayıstan beri en düşük seyiyesini gördü. Fiyatlar bir yıl içinde yüzde 39 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)