E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolün ipleri kimin elinde?---

Petrolün ipleri kimin elinde?

Petrolün ipleri kimin elinde?
02 Nisan 2012 - 09:28 borsagundem.com

Rus enerji devi: Petrol fiyatları petrolcülere sorulmaz

Türkiye, akaryakıt piyasasına 2008 yılında Akpet’i satın alarak giren Rus enerji devi Lukoil’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vadim Vorobyev, Türkiye’de akaryakıt sektöründe yüzde 5 olan pazar paylarını, 2021 yılında yüzde 10’a çıkarmayı planladıklarını söyledi. Vorobyev, petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan artışları da değerlendirerek, “Petrol fiyatları petrolcülere sorulmaz. Siyaset ve ekonomicilere sorulur. Petrol fiyatlarının ineceğini düşünmek naiflik olur” diye konuştu.
‘GAZA GİRERİZ’ MESAJI
Türkiye’nin, doğalgaz tüketimi açısından gelişen ve liberalleşen bir piyasa olduğunu vurgulayan Vorobyev, gelecek dönemde gaz satışı ile ilgili projelerin masada olacağının da sinyalini verdi. Vorobyev, “ Gaz piyasasının liberalleşmesi ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Şu anda Rusya’da ihracat Gazprom’un tekelinde. Sanırım Rusya’yı da orta vadede liberalleşme bekliyor. O hazır olacak ki Lukoil kendi gazı ile Türkiye’ye gelsin” dedi. Rus enerji devi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Vadim Vorobyev, petrolün geleceği konusunda “Petrol fiyatı petrolcülere sorulmaz. Ekonomiciler ve siyasetçilere sorulur. Petrolde indirimi düşünmek naiflik olur” dedi
YETENEK SİZSİNİZ İSTASYONLARI
Lukoil yetkileri, istasyonlarda promosyon yasağı konusunda Rusya’da nasıl bir yöntem izlendiğinin sorulması üzerine, “Buradaki istasyonumuzda bazen müşterilerden yaratıcılıklarını kullanarak, yeteneklerini gösterdikleri bir aktivite yapmalarını istiyoruz. Örneğin müşteri benzin aldığı sırada arabasından inip şiir okuyor veya şarkı söylüyor” dedi.
GAZETE HABERTÜRK / Olcay AYDİLEK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)