E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolün kan kaybı sürüyor---

Petrolün kan kaybı sürüyor

Petrolün kan kaybı sürüyor
20 Haziran 2011 - 11:07 borsagundem.com

Ham petrol fiyatlarının Yunanistan'ın borç krizi sebebiyle düşüşü sürüyor

Küresel ekonominin zayıfladığı spekülasyonu ve Yunanistan'ın borç krizinin benzin talebini düşüreceği endişesiyle petrol New York'ta değer kaybetti.
Petrol vadelileri, 6 hafta içindeki en büyük haftalık kaybını yaşadıktan sonra bugün yüzde 1 kadar düştü. Avrupa hükümetleri iflasın eşiğindeki Yunanistan'a yardım konusunda anlaşmaya varamazken Japonya'nın ihcatı mayıs ayında ekonomistelrin tahminlerinden daha çok geriledi. Yarın açıklanacak olan ABD'deki geçtiğmiz ay gerçekleşen konut satışları bir önceki yıla göre daha düşük gelebilir.
National Australia Bank ekonomisti Ben Westmore konuyla ilgili "Avrupa'nın durumu piyasalardaki baskın etki olmayı sürdürüyor." yorumunda bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki temmuz teslimli ham petrolün varili 90 sent kadar değer kaybederek 92.11 dolardan işlem görürken Sidney'de ise 13.31'de 92.14 dolar oldu. Kontratın süresi yarın doluyor. Ağustos vadelileri ise 92 sent ya da yüzde 1 düşerek 92.48 dolardan işlem gördü.
Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Borsası'nda işlem gören ağustos tesimli brent petrolün varili 94 sent ya da yüzde 0.8 düşerek bugün 112.27 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bir önceki yıla göre yüzde 42 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)