E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPezeşkiyan'a karşı kaybeden Celili, sonuçlara saygı gösterdi---

Pezeşkiyan'a karşı kaybeden Celili, sonuçlara saygı gösterdi

Pezeşkiyan'a karşı kaybeden Celili, sonuçlara saygı gösterdi
06 Temmuz 2024 - 10:13 borsagundem.com

İran cumhurbaşkanı seçimini reformist Pezeşkiyan'a karşı kaybeden muhafazakar Celili, "Seçilenin güçlü bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayabilmek için tüm imkanlarımızı kullanarak aynı zamanda ona yardımcı olmalıyız." dedi

İran İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 14'üncü dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci turda Mesud Pezeşkiyan'ın kazandığı bildirildi.

İran devlet televizyonuna konuşan muhafazakar Said Celili, "Halkın seçtiği herkes saygındır ve ona karşı saygı korunmalıdır." dedi.

Celili, "Saygılı olmanın ötesinde, seçilenin güçlü bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayabilmek için tüm imkanlarımızı kullanarak aynı zamanda ona yardımcı olmalıyız." ifadelerini kullandı.

İran'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda açıklanan resmi sonuçlara göre, reformist Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, oyların yüzde 53,7'sini alarak ülkenin 9'uncu Cumhurbaşkanı olmuştu.

Pezeşkiyan'a karşı yarışan muhafazakar, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili'nin oy oranı ise yüzde 44,4'te kalmıştı.

İran'da seçim yarışını Pezeşkiyan kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)