E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivPick-up savaşı kızışıyor---

Pick-up savaşı kızışıyor

Pick-up savaşı kızışıyor
12 Eylül 2012 - 08:51 borsagundem.com

İri cüsseli SUV'ları aratmayan yeni nesil pick-uplar, artan satışlarıyla bazı markaları bile geride bırakmaya başladı

Pazarın en yeni modeli olan Amarok, kısa sürede zirveye çıkarak rekabeti iyice kızıştırdı.
Son dönemde moda haline gelen SUV'lar, pick-up pazarını da yukarı taşıyor. Standart bir kamyonetten farklı olarak lüks ve konfor özellikleriyle binek araçlara benzeyen pick-uplar, yüksek fiyatlı SUV'lara erişemeyen tüketiciler için hem hobi hem de iş aracı olarak tercih ediliyor. Her ne kadar Boğaziçi Köprüsü'nü kullanamasa ve muayeneye daha sık aralıklarla gitmek zorunda olsa da pick-uplar, 35 bin 500 ile 83 bin 500 lira arasındaki fiyatları, otomatik vites seçenekleri ve heybetli tasarımlarıyla bu durumun görmezden gelinmesini sağlıyor. Öyle ki satış rakamlarına bakıldığında, tablo daha net ortaya çıkıyor. Bu sınıfın satış rakamı olarak zirvesinde yer alan modeller, birçok markanın toplam satışından fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Boyları 5 metreyi aşan bu dev araçlar, trafikte 300 bin liralık SUV'larla aynı yükseklikte olmak isteyenlere birçok seçenek sunuyor.
1589 adetle lider oldu
VW: Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW), geç fakat hızlı şekilde girdiği pick-up pazarında, belki de umduğundan fazla ilgiyle karşılandı. İlk 8 aylık satış verilerine göre Türkiye'de 1589 adetle en fazla satılan pick-up olan Amarok, Amerikan SUV'larını andıran tasarımı, kalitesi ve sessizliğiyle dikkat çekiyor. 2 litrelik çift turbo beslemeli TDI dizel motorun görev yaptığı araç, ürettiği 163 beygirlik güçle sınıfının seri modellerinden biri haline geliyor. 54 bin 680 liradan başlayan fiyatlarla satılan aracın 4 tekerlekten çekişli ve üst donanımlarıyla etiketi 69 bin 180 liraya kadar ulaşıyor.
Pajero'nun izinden gidiyor
MITSUBISHI: L200, markanın başarılı SUV'u Pajero'yu andıran tasarımı ve zengin donanımıyla dikkat çekiyor. 2.5 litrelik turbo dizel motorun görev yaptığı aracın, hem arkadan itişli hem 4 tekerlekten çekişli versiyonları bulunuyor. 128, 136 ve 178 beygirlik 3 versiyonu bulunan aracın fiyatı ise 41 bin 782 liradan başlıyor ve 82 bin 188 liraya kadar ulaşıyor. Satış sıralamasında ikinci olan aracı ilk 8 ayda 1533 kişi tercih etti.
Hem yenilendi hem güçlendi
ISUZU: Japon otomotiv üreticisinin kısa bir süre önce yenilenen modeli D-Max, güçlü görünümü ve motoruyla öne çıkıyor. 2.5 litrelik çift turbo beslemeli dizel motorun kullanıldığı araç, 163 beygir güç üretiyor. Otomatik şanzıman seçeneği de sunulan araç, 8 aylık süreçte 1101 adetlik satışa ulaştı. 48 bin 700 lirada başlayan fiyatlarla satılan aracın, zengin donanımlı 4 tekerlekten çekişli modelinde fiyatı 76 bin 700 liraya kadar çıkıyor.
Segmentinin tavan fiyatını belirliyor
NISSAN: İki ayrı pick-up modeline sahip olan marka, Navara ile üst segmente hitap ediyor. 8 ayda 500 adetlik satış rakamına ulaşan aracın başlangıç fiyatı 57 bin 800 lira. Donanım ve çekiş sistemine göre fiyat 83 bin 500 liraya kadar yükseliyor. 2.5 litrelik dizel motor, ürettiği 171 beygirlik güçle sınıfının en güçlülerinden. Diğer model ise Pick-Up ismiyle satılıyor. 444 adetlik satış rakamına ulaşan bu araç ise, aynı motorun 133 beygirlik versiyonunu kullanıyor.
En uygunu Xenon
TATA: Markanın 3 pick-up modelinden biri olan Xenon, ürün gamındaki en yeni araç. 185 adetlik satış rakamıyla diğer iki modelin toplamını (83) geçen Xenon'da 2.2 litrelik dizel motor görev yapıyor. 140 beygir güç üreten aracın hem 2 hem 4 tekerlekten çekişli versiyonları bulunuyor. Aracın fiyatı ise 35 bin 500 lirayla 39 bin 500 lira arasında değişiyor.
Tasarımıyla etkiliyor
FORD: Pick-Up pazarının en yeni üyelerinden Ranger, önceki modelden çok daha etkileyici olan tasarımıyla öne çıkıyor. Henüz sadece arkadan itişli versiyonuyla pazara sunulan araçta 2.2 litrelik turbo beslemeli dizel motor kullanılıyor. 150 beygir güç üreten aracın fiyatı 49 bin 900 ile 59 bin 900 lira arasında değişiyor. Kısa bir süre önce pazara sunulan araç, buna rağmen 141 adetlik satışa ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)