E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa dar bir bantta hisse bazlı hareketler ön planda---

Piyasa dar bir bantta hisse bazlı hareketler ön planda

Piyasa dar bir bantta hisse bazlı hareketler ön planda
04 Eylül 2020 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları son haftada 881.000’e gerileyerek son 23 haftanın en düşüğüne indi. Fed, yetkisi dahilinde rekor parasal teşvikler, swap anlaşmaları ve düşük faiz ile piyasalara destek sağlarken mali desteğin ise artırılması gerektiği görüşünü korurken, özellikle istihdam piyasasının güçlendirilmesinin son derece önemli olduğunun da altı her açıklamada çiziliyor. 

Yurtiçine baktığımızda ise dün Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayında tüketici fiyatlarının %0,86 artış kaydettiğini açıkladı.

Böylece yıllık enflasyon %11,77 oldu. Piyasalarda enflasyonun aylık bazda %1 civarı artması bekleniyordu. Mayıs ayında 7,27 seviyesine çıkarak rekor tazeleyen Dolar/TL kuru, rekor sonrası ise en düşük 6,68’i görmesinin ardından, dün ise yeni bir tarihi zirve seviyesi olan 7,4522 seviyesini gördü.

Kurda yaşanan yükselişte etkili olan gelişmelerin başında TL’de negatif haber akışının etkisi büyük. Rezervlerdeki azalma, merkezin faiz artırmasında geciktiği algısı, enflasyonun yüksek olması, cari açıktaki artış ve faiz getirisinin olmaması nedeniyle döviz talebindeki artışla beraber Doğu Akdeniz meselesi de jeopolitik risk yaratıyor.

Gelişen ülke paraları son haftaya kadar dolardaki kayıp ile yükselirken TL ise baskı nedeniyle negatif ayrışıyordu. Bu hafta ise dolar, birçok gelişen ülke parası karşısında değer kazanıyor ve kur da dolardaki artışın da etkisiyle yükselişine devam ediyor. BIST100 endeksi tarafında ise, günün ilk yarısında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken öğleden sonra satışların durulmasıyla endeks 1.080 puan civarında dengelendi. Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketlerin ön plana çıktığı bir gün geçirdi.

Endekste kısa vadede 200 g HO’nın geçtiği 1.073 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.100 seviyesinin üzerinde olabilecek alımlar yükselişi destekleyecektir.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz. VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe günü 1.212- 1.241 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.232 uzlaşma fiyatından tamamladı.

Kontrattaki açık pozisyon sayısı 12.295 adet artarak 375.952 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.231 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.242’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.260 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.215 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.232 ve 1.240 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.215 ve 1.209 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Ağaoğlu: Şu dönem insanları altın ve dolar satmaya ikna etmek biraz zor

Dolar haftanın son işlem gününe yükselişle başladı

Yılın en fazla kazandıran kıymetli maden fonları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)