E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa kapanışa doğru güç kazanan alımlarla artıya geçti---

Piyasa kapanışa doğru güç kazanan alımlarla artıya geçti

Piyasa kapanışa doğru güç kazanan alımlarla artıya geçti
02 Eylül 2020 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Yurt içinde açıklanan imalat PMI rakamı üç ay sonra ağustos ayında gerileme kaydederek 54,3 olarak gerçekleşti. ABD'de beklentilerin üzerinde açıklanan imalat PMI verisi ekonomilerde gözlenen toparlanmanın devam ettiğine ilişkin beklentileri ve küresel risk iştahını destekledi. Ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini ve önemini korumaya devam ediyor. Bugün
ABD'deki veri akışları önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:15 ABD - ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek
17:00 ABD -Fabrika Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün gün içerisinde dalgalı bir seyir izlenirken, ABD'de güçlü gelen PMI rakamı sonrasında yükselişlerin güç kazandığı görüldü. Gün içinde satıcılı bir fiyatlamanın yaşandığı
BIST-100 Endeks kapanışına doğru güç kazanan alımlarla günü %0,61'lik bir yükselişle 1.085,19 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, S&P500 ve Nasdaq borsaları rekor tazeledi.

ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında
7,35 - 7,36 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,36'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün günün büyük bölümünde satıcılı bir seyir izleyen BIST 100 kritik gördüğümüz konsolide kanalının alt bandının bulunduğu 1.077 ve 100 günlük ortalamanın bulunduğu 1.075 bölgesinin altına sarkarak gün içinde en düşük 1.064 seviyesini gördü. Gün sonunda gelen alımlarla endeks günü artıda kapattı. Bugün de izleyeceğimiz ilk önemli destek seviyesi 1.077 olacak. Bu seviyenin altına yeniden sarkılması satışları sertleştirebilir. Buranın altında dün görülen en düşük seviye olan 1.064 izleyeceğimiz diğer destek olacak. Teknik göstergelerin zayıf seyrettiği endekste yukarı yönlü hareketlerde 1.102 ve 1.113 kısa vadeli dirençler iken 1.122 izlediğimiz kritik nokta olmaya devam ediyor.

Küresel piyasalar veri odaklı seyrini sürdürüyor

ABD'de rekorlar devam ediyor

Pozitif eğilimin devamına işaret eden endeksler

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı

Global borsalarda yön arayışı devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)