E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada gözler Merkez Bankası'nda---

Piyasada gözler Merkez Bankası'nda

Piyasada gözler Merkez Bankası'nda
23 Kasım 2016 - 08:35 borsagundem.com

Destek Menkul Değerler sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR
Doların son iki haftadır küresel olarak değer kazanım sürecine bir miktar ara vermesi sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinde değer kazançları dikkat çekiyor. Yurtiçinde ise Ekonomi Koordinasyon Kurulunun toplantısının iptali sonrası gözler TCMB’nin Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda olacak. USDTRY paritesi ise 3.35 seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Dünya bankası dün yayınladığı raporda Türkiye’nin büyüme tahminini 0,4 puan düşürerek % 3,1’e indirdi. Öte yandan Başta petrol fiyatları olmak üzere emtialarda oynaklık devam ediyor. OPEC’in 30 Kasım günü gerçekleştireceği toplantıda üretiminin kesilebileceğine yönelik beklentiler fiyatları yükseltiyor. Bugün açıklanacak olan EIA stokları fiyatlar üzerinde ektili olabilir. Öte yandan OPEC ülkelerinin yapacağı açıklamalar oynaklığın devam etmesine neden olabilir. Altın fiyatları ise Doların değer kaybetmesiyle birlikte tepki alımlarına devam etse de yükselişlerin kalıcı olmadığını söyleyebiliriz. Bugün FED’in açıklayacağı olan toplantı
tutanaklarında 2017 yılında para politikasına yönelik beklentilerle ilgili mesajlar takip edilecek. Endekslere baktığımızda ise, petrol fiyatlarının hızlı yükselmesi sonrası ABD borsalarının rekor seviyelerde yer aldığını görüyoruz. Dün S&P 500 vadeli fiyatları % 0,50 ‘ye yakın primli seyretti. DAX endeksinde ise değer kazançları % 0,70 seviyesine yaklaştı. Genel olarak endekslerde pozitif görüntünün yer aldığını söyleyebiliriz. 

USDTRY ANALİZİ
Ekonomi Koordinasyon Kurulunun toplantısının iptal edilmesi sonrası gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararına çevrildi. TCMB’nin vereceği mesajlar oynaklığı yükseltebilir. ABD tarafında ise FED’in Kasım ayı toplantısının tutanakları takip edilecek. Teknik görünümde ise kur tarafında güçlü seyrin devam ettiğini görüyoruz. 3.3600- 3.3500 destek bölgesi üzerinde kaldığı sürece bu yükseliş sürebilir. 3.3915-3.4015 direnç noktaları olarak izlenebilir.

EURTRY ANALİZİ
EURTRY paritesinde oynaklık devam ediyor. Teknik görünümde kurun yükseliş trendini koruduğunu görüyoruz. Ancak yükselişin sürebilmesi için 3.6015-3.6110 direnç bölgesinin aşılması gerekebilir. Dolayısıyla bu seviyeler toparlanmalarda direnç noktaları olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 3.5860-3.5615 destek noktaları olarak ön plana çıkıyor.  

EURUSD ANALİZİ
EURUSD paritesinde FED’in faiz artışına yönelik fiyatlamalar devam ediyor. FED vadeli fiyatlarına göre Aralık ayında faiz artışı ihtimalinin % 100 seviyelerine yaklaştığını görüyoruz. Bu akşam FED’in açıklayacağı toplantı tutanaklarında 2017 yılında FED’in uygulayacağı para politikalarına yönelik mesajlar takip edilecek. Teknik görünümde ise parite tarafında yatay fakat zayıf seyrin sürdüğünü görüyoruz. Dolayısıyla yükselişlerin devam edebilmesi için yukarıda 1.0650-1.0670 direnç bölgesi geçilmesi gerekebilir. Geri çekilmelerde ise 1.0590- 1.0575 kritik destek noktaları olarak ön plana çıkıyor.

GBPUSD ANALİZİ
İngiltere Başbakanı May’in Brexit sürecinin yavaş olabileceğine yönelik açıklamaları ve ABD ile İngiltere’nin ticaret ilişkilerinin genişleyeceğine yönelik beklentiler Sterlini destekledi. Bugün FED’in açıklayacağı toplantı tutanakları parite üzerinde etkili olabilir. Teknik görünümde kısa vadeli düşüş kanalı yukarı kıran paritenin tekrardan geri çekildiğini görüyoruz. Fakat düşüşlerin devam edebilmesi için 1.2390-1.2360 kritik destek noktalarının aşağı yönlü geçilmesi gerekebilir. Olası toparlanmalarda ise 1.2485-1.2515 direnç noktaları olarak dikkat çekiyor.

USDJPY ANALİZİ
Japonya’da yaşanan deprem sonrası verilen Tsunami uyarıları Japon Yeni üzerinde sınırlı etki yarattı. Öte yandan Japonya Merkez Bankası üyelerinin sözle yönlendirmeleri devam ediyor. Japonya’dan önemli veri akışı yer almazken gözler FED’in toplantı tutanaklarında olacak. Teknik görünümde ise paritede yükseliş kanalının korunduğunu görüyoruz. 110.50-110.20 destek bölgesi üzerinde kalıcılık sağlanırsa yükseliş denemeleri devam edebilir. Yukarıda 111.30-111.60 direnç noktaları olarak izlenebilir.

ALTIN ANALİZİ
Doların küresel olarak bir miktar değer kaybetmesi altın fiyatlarında bir miktar tepki alımlarını hızlandırdı. ABD tahvil faiz oranlarının görüntüsü altın fiyatlarını etkilemeye sürdürebilir. Öte yandan bu akşam açıklanacak olan FED toplantı tutanakları fiyatlar üzerinde etkili olabilir. Teknik görünümde ise altın tarafında yatay bant aralığının korunduğunu görüyoruz. Akşam saatlerinde açıklanacak FED tutanakları sonrası bu yataylık bozulabilir. Olası geri çekilmelerde 1207-1203 destek bölgesi olarak takip edilebilir. Yukarı toparlamalarda ise 1218-1222 direnç noktaları olarak ön plana çıkıyor.

HAM PETROL ANALİZİ
OPEC’in 30 Kasım günü gerçekleştireceği toplantı öncesinde Libya ve Nijerya’nın üretimi dondurmak için önemli aşamalar kaydedildiği ifadeleri petrol fiyatlarını etkiledi. OPEC ülkelerinin yapacağı açıklamalar fiyatlar üzerindeki oynaklığı yükseltebilir. Öte yandan gece saatlerinde açıklanan haftalık API stoklarına baktığımızda ise 2.7 milyon varil azaldığını görüyoruz. Bu verinin ardından petrol tarafında 47.30-46.80 destek bölgesi olarak izlenebilir. Kritik destek bölgesi üzerinde kaldığı sürece petrolde yükseliş devam edebilir ve 48.85-49.35 direnç noktaları tekrardan gündeme gelebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ
Brent petrol fiyatları Libya ve Nijerya’nın açıklamaları sonrası yükselişlerini sürdürüyor. Dün
açıklanan API stoklarındaki azalma petrol tarafını bugün destekleyebilir. Teknik görünümde
48.35-47.90 destek bölgesi üzerinde kaldığı sürece petrolde yükseliş kanalı korunabilir.
49.70-50.15 direnç bölgesi olarak takip edilebilir.

Destek Menkul Değerler

Dolar 3.38 TL'nin altında

 

Beştepe'de kritik dolar zirvesi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)