E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Piyasada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Piyasada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
23 Ekim 2020 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 2.102 kişi artarak 355.528’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 71 kişi artarak 9.854’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 310.027.
• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin %40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. En çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz .
• ABD'de başkan adayları Cumhuriyetçi Trump ile Demokrat Biden'ı karşı karşıya getiren ikinci ve son canlı yayın tartışmasında hem iç politika hem de dış politika konularında keskin bir ayrışma öne çıkarken, özellikle Rusya ve Çin ile ilişkiler konusu gerginliğe neden oldu.
• Trump, televizyon tartışmasında Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'yi yeni korona virüs yardım paketini seçimden önce onaylamak istememekle suçladı .
• Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow, Kovid -19 yardım paketi için Trump yönetimi ile Demokratlar arasındaki görüşmelerin devam ettiğini, ancak ciddi politika farklılıklarının devam ettiğini söyledi .
• ABD Maliye Bakanlığı, 2020 seçimlerini hedef aldığı iddia edilen bir dezenformasyon kampanyası nedeniyle üç İran kurumuna yönelik yaptırım açıkladı
• Dünya Bankası'nın Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nda Kovid-19 salgınının en çok enerji fiyatları üzerinde etkili olduğuna ve düşük petrol talebinin 2021'den sonra da devam edebileceğine dikkat çekildi.
• Kovid-19 vakalarının hızla arttığı Fransa'da, Cumartesi günü itibariyle gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak bölge sayısı 54'e yükseltildi .

Ne Olacak?

• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, yurtdışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 27 Ekim’de CITI’nin organize ettiği yatırımcı toplantısına katılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD’de teşvik paketinde görüşmelerin hala bir netlik kazanmaması, seçim öncesi beklentileri de zayıflatmaya başladı. Meclis ve hükümet arasındaki görüşmelerde taraflardan gelen iyi açıklamalar piyasalarda beklentileri kuvvetlendirirken negatif ifadeler ise seçim sonrası olasılığına neden oluyor. Son günlerdeki haber akışı ve özellikle Trump’ın uzlaşmacı açıklamaları ek teşvik paketinin seçimden önce geçeceği beklentisini artırdı. Bu da dolar göstergesinin Eylül sonrası en düşük seviyeye gerilemesine neden olurken, tüm dünyada ilk döneme göre artışını oldukça hızlandıran korona virüs salgınında tedbirler kademeli olarak artırılıyor. Bu tablo da piyasalardaki risk algısını sürekli değiştiriyor.

Yurtiçine baktığımızda ise TCMB, dün gerçekleşen para politikası kurulunda politika faizi olarak kullanılan bir haftalık repo faizini %10,25 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası, geç likidite penceresi faizini 150 baz puan artırarak %14,75'e yükseltti. Merkez Bankası dünkü açıkladığı karar metninde İktisadi faaliyetteki toparlanma devam etmektedir. Son dönemde atılan politika adımlarıyla birlikte ticari ve bireysel kredilerdeki normalleşme eğilimi belirginleşmiştir. Merkez Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak Merkez Bankası borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar verilmiştir. İlgili fark daha önce 150 baz puan idi. Kararının ardından ise TCMB'nin ay sonunda yapacağı enflasyon tahmini güncellemesi izlenecek. Dolar/TL kuru PPK öncesi 7,78’e gerileyerek rekor sonrası en düşük seviyeyi görmüştü. Faiz artışının olmamasıyla kur 7,98’e yaklaşarak tarihi zirve yaptı. BİST100 endeksi tarafında günün ilk yarısında yatay yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonra ise satış baskısıyla birlikte endeksin 1.196 puanı destek haline getirdiğini görüyoruz. Endekste kısa vadede 1.185 - 1.170 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.245 ve 1.300 seviyelerinin hedef olmaya devam etmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe günü 1.320 - 1.344 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.322 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 28.870 adet azalarak 429.989 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.329 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.335’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.350 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.310 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.331 ve 1.340 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.325 ve 1.317 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Küresel piyasalarda fiyatlamalar bozuluyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)