E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasada iyiye odaklanma sürüyor---

Piyasada iyiye odaklanma sürüyor

Piyasada iyiye odaklanma sürüyor
21 Temmuz 2014 - 07:01 borsagundem.com

Piyasaları jeopolitik gelişmeler sadece bir gün etkileyebildi

İsrail’in Gazze’ye saldırısı ve düşen Malezya yolcu uçağı, piyasaları sadece 1 gün tedirgin edebildi. Bol para ve kazanç hedefi yatırımcıların kötü sonuçlar doğurabilecek gelişmelere odaklanmasını engelliyor.

Piyasalar açısından kritik bir hafta geride kalırken yeni bir haftaya giriyoruz. Önümüzdeki dönemde likidite koşulları ve enflasyon Merkez Bankası’nın yakından takip edeceği başlıklar olmaya devam edecek. Piyasada daha şimdiden ağustos ayı için 25 baz puanlık indirim beklentisi oluşmaya başladı. 

İYİ HABERLER FED'İ DE ZORLAYABİLİR

Janet Yellen’ın ABD Senato’sunda yaptığı konuşma bütün dünya için önemliydi. Yellen, ekonominin hala Fed desteğine ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Fakat Fed ne kadar aceleci olmayacağız dese de iyi haberler eşliğindeki ekonomik gidişat Fed’i faiz artırımına itebilir. Bu ise gelişen ülkeleri zorlayabilir. 

PİYASA ‘TEHDİT’ OLARAK GÖRMÜYOR 

Geçen hafta piyasaların, jeopolitik riskleri büyük tehdit olarak görmediğini izledik. Rusya-Ukrayna sınırında Malezya uçağının düşürülmesi, İsrail’in Gazze’ye saldırısı piyasaları sadece 1 gün tedirgin etti. tın artan risklerle 1324 seviyesine kadar yükseldi fakat tekrar 1310 dolar seviyesinin altına inildi. Bol kazanç hedefleri yatırımcıların kötü gelişmelere odaklanmasını engelliyor. Piyasalar iyiye odaklanıp kötüyü görmeme pratiğini devam ettiriyor.

Hisse bazlı harekete dikkat

Dolar/TL kuru Merkez Bankası’nın faiz indirim kararından sonra 2.13 seviyesine yaklaşmış, yine aynı gün 2.12 seviyesine gerilemişti. Jeopolitik gelişmelerle dolar/TL 2.14'e skadar yükselse de haftayı 2.1250 seviyesinden kapattı. Borsa İstanbul’da bir süredir bahsedilen 82 bin hedefine ulaşıldı, gelen haber akışı endeksi 80.933 seviyesine kadar geriletse de hafta  82.314 seviyesinden kapandı. Pazartesi günü başlayacak olan bilanço açıklamaları hisse bazında hareketlilik yaratabilir.

85 bin hedef olur

Yeni haftada, gerginliğin azalması durumunda Borsa İstanbul-100 (BIST-100) endeksinde  85 bin seviyesi, Dolar/TL için 2.1150 seviyesi, altın için 1.300 dolar seviyesinin altı hedef olabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)