E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada tepki alımları etkili olabilir---

Piyasada tepki alımları etkili olabilir

Piyasada tepki alımları etkili olabilir
28 Kasım 2016 - 09:14 borsagundem.com

Yatırım Finansman; haftaya alıcılı bir başlangıç beklediği endekste 74.200-74.000 destek bandının üzerinde tepki alımlarının etkili olabileceğini belirtti

Cuma günündeki volatil hareketlerin özellikle 2. seansta iyiden iyiye güçlendiği BIST-100 endeksi, bir ara 74.000'in altına sarksa da bu seviyeden gelen yaklaşık 600 puanlık tepkiden sonra 74.401 seviyesinden kapandı. Bu kapanışın %0,23'lük değer kazancına işaret ettiği Endeks'te 2,99 mlr TL'lik hacim, hafta boyunca yaşanan zayıf fiyatlamaların devam ettiğini gösterdi. BIST-100'ün haftalık değişimi ise

Geçtiğimiz Cuma günü önemli bir haber akışının olmadığı bir gündü. Piyasa hareketlerinin de oldukça sınırlı kaldığını izledik. Yeni haftaya ise oldukça yoğun bir takvimle giriyoruz. Özellikle ABD tarafında Salı açıklanacak olan GSYH Büyüme ve Cuma açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verileri hafta özelindeki fiyatlamaları belirleyecek en önemli gündem maddeleri olarak karşımıza çıkıyor. Çarşamba akşamı açıklanacak Bej Kitap raporu ve ADP özel sektör istihdamı ise bir diğer önemli gündem maddesi olarak izlenecek.

Yurtiçi cephede ise Çarşamba günkü Dış Ticaret dengesi tek makroekonomik gündem olarak karşımıza çıkıyor. Aynı gün TCMB 2. Finansal istikrar raporunu yayınlayacak. Öte yandan OPEC'in Viyana'daki toplantısı da Çarşamba günü başlıyor. Bu notkada petrol fiyatlarında sert dalgalanmalar görebiliriz. Cuma günkü açıklanacak olan Moody's not raporundan da önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Bugün ise yoğun bir veri akışı söz konusu değil. Herhangi bir makroekonomik verinini takip edilmeyeceği günde ECB Başkanı Mario Draghi'nin 17:00'daki basın toplantısı ve 12:00'daki OECD ekonomik görünüm raporu yakından izleniyor olacak.

Yeni haftanın başlangıcındaki ilk fiyatlamalar, USD/TL kurunun Lira lehine hareketlerinin iyiden iyiye belirginleştiği, Dolar'ın küresel bazda değer kaybının hızlandığı bir yönde gerçekleşiyor. 5 yıllık CDS'ler ise 299-300 bandındaki yatay hareketini sürdürmeye devam etmekte. Buna paralel olarak yeniden $47 seviyelerine doğru toparlanma gösteren Brent petrol fiyatları görünümü iyimser tarafta tutmaya devam etmektedir.. Asya borsalarının alıcılıya yakın, ABD vadelilerinin ise hafif değer kaybı ile başlangıç yaptığı bu yoğun haftada Avrupa borsalarının da gevşemelerle açılması bekleniyor.

Haftaya alıcılı bir başlangıç beklediğimiz endekste 74.200-74.000 destek bandının üzerinde tepki alımlarının etkili olduğunu görebiliriz. Tepki yükselişlerinde 75.750 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 75.400 direncine kadar hareketin devamını görebiliriz. 74.000 desteğinin altında kapanış yaşanması durumunda ise bozulma artacaktır.

VIOP-Endeks 30 Sözleşmesi:
Cuma günü satıcılı açılış sonrasında dalgalı bir seyir izleyen Aralık vadeli sözleşme gün sorunda etkili olan alımlar ile toparlandı ve %0.16 oranında değer kazanımı ile 91.525'den kapandı. Haftaya alıcılı başlamasını beklediğimiz sözleşmede 92.200 seviyesi ilk direnç konumunda. Açılış sonrasında bu direncin aşılması durumunda alımların güçlendiğini görebiliriz. Bu nedenle gün içi "UZUN" pozisyonlar için 91.800'ün allışması beklemek yararlı olacaktır. Bu direncin üzerindeki hareketlerde ise 92.700-92.800 seviyeleri sırası ile üst dirençler olarak takip edilebilir. Sözleşmede 91.100 ve 90.700 seviyelerini ise gün içi ilk destekler olarak verebiliriz.
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler

10:00 Türkiye Ekonomik Güven Endeksi Kas. (Ö: 80,6)
12:00 Türkiye OECD Ekonomik Görünüm Raporu
14:30 Türkiye Konut Fiyat Endeksi Eyl. (Ö: %0,98)
16:10 Euro Bölgesi ECB/Coeure konuşacak.
17:00 Euro Bölgesi ECB/Draghi konuşacak.
18:30 ABD Dallas Fed İmalat Kativite Endeksi Kas.
Arjantin Borsası Milli Bayram nedeniyle kapalı olacak.

 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)