E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada Trump korkusu---

Piyasada Trump korkusu

Piyasada Trump korkusu
02 Kasım 2016 - 10:01 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda ABD'de açıklanan son seçim anketlerinde Trump'ın öne geçmesi sonrası piyasalarda oluşan havayı değerlendirdi.

Size bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber! Güçlü dolar, yüksek faiz korkusunu geride bıraktık. Beklentilerden yüksek gelen ISM ve PMI verilerine rağmen hafta başından beri dolar değer kaybediyor ve ABD tahvilleri prim yapıyor. Kötü haber! Seçimlere bir haftadan az bir süre kala yapılan ABC News / Washington Post anketine göre Trump %46 oy ile Clinton’un (%45) önüne geçti.
Salı akşamı yayınlanan Anket sonrası piyasaların tepkisi tanıdık. ABD hisseleri Temmuz ayından beri gördüğü en düşük seviyelere geriledi. Emin liman olarak görülen altın ve frank yükseliyor. Gelişmekte olan ülke paralarında sert satışlar görülüyor. Meksika Peso’su %2,3 değer kaybı ile en kötü performans gösteren para birimi oldu.
Türkiye piyasaları Salı günü Irak’ta askeri harekat yapılacağı endişesiyle sert bir şekilde geriledi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye sınırından sonra Irak sınırına da takviye yapması Türkiye’nin yeni bir askeri harekatı başlatacağı endişesiyle piyasaları vurdu. MSCI Türkiye %1,9 değer kaybı ile Yunanistan’dan sonra en çok değer kaybeden endeks olurken, gelişmekte olan ülke paralarında, devlet iç borçlanma senetlerinde ve euro-tahvillerde kırılgan beşlinin daimi üyesi olmayı sürdürdük.
Dünya borsalarındaki satışa paralel Borsa İstanbul’un %0,5 kayıpla açılmasını ve 77.000 seviyesindeki desteğini zorlamasını bekliyoruz. ABD seçimleri öncesinde dünya piyasalarındaki kayıplara paralel Borsa İstanbul önümüzdeki günlerde 75.000 civarındaki desteğine kadar gerileyebilir.

İş Yatırım

ABC/WaPo Anketi: Trump Clinton'ın 1 puan önünde

 

Günün önemli şirket haberleri 02.11.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 02.11.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerke03 Kasım 2016 07:35

    Bişey olmaz abd yi rothschil yönetir. Bu dönem trumptan yana. tapınak kapıcısı. hill kaybeymeye mahkumdu son anda usturuktan mesele çıkardı. bu güç kimde var. MEclistemi kommmmik

  • YENİÇERİ02 Kasım 2016 11:26

    bişey olmaz abd yi senato yönetir başkan göstermeliktir