E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasada Trump volatilitesi---

Piyasada Trump volatilitesi

Piyasada Trump volatilitesi
10 Kasım 2016 - 09:14 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda Trump'ın başkanlığı sonrası piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

YENİ ABD BAŞKANI OLARAK TRUMP’IN SEÇİLMESİ VOLATİLİTEYİ ARTIRDI…

BIST 100 Endeksi, ABD Seçimlerini Trump’ın seçilmesine ilk aşamada global piyasaların negatif tepkisi paralelinde güne %3 düşüşle başlasa da günü global ortamın normalleşmesiyle birlikte günü %0,2 düşüşle 76,209 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

ABD BAŞKANI TRUMP’IN POZİTİF AÇIKLAMALARI EŞLİĞİNDE GLOBAL ORTAMDA OLUMLULUK DEVAM ETMEKTE…

ABD Başkanlık seçimleri öncesinde ve sonrasında Trump’ın kazanmasına bağlı olarak belirsizliği satan piyasalarda, Trump’ın pozitif açıklamaları eşliğinde global piyasalardaki pozitif eğilim bugün de sürmekte. Sözkonusu eğilimi özellikle ABD piyasalarında %5 düşüşten %2 yükselişe dönmesi ile birlikte gördük. Mevcut durumda Asya piyasaları gecikmeli olarak fiyatlamaya bağlı olarak yükselişte. ABD S&P future ise BIST’ın dünkü kapanış zamanına göre yaklaşık %2 yukarıda bulunuyor. Bu paralel BIST 100 Endeksinin de güne dünkü düşük açılış sonrası başlayan tepki yükselişinin bugün de sürmesini beklemekteyiz. BIST 100 Endeksinde dünkü 76,200 seviyelerindeki kapanışın ardından bugün 77,500 direnç seviyesi olarak izlenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

SODA…Pozitif… Şirket 2016. 3. Çeyrek dönemde 133 milyon TL net kar ile piyasa beklentisi olan 120 milyon TL’nin üzerinde net kar açıkladı. FAVÖK  de benzer olarak 3. Çeyrek dönemde 136 milyon TL ile 127 milyon TL olan beklentileri aştı. Şirketin 2016 3. Çeyrek dönemdeki brüt kar marjı %31,1 ve FAVök marjı ise %27,6 ile son beş yılın en iyi çeyrek dönemi oldu. Bizim Soda Sanayi için 2016 4. Çeyrek dönemde 152 milyon TL net kar beklentimiz bulunmakta. 2016 4. Çeyrek dönemde de maliyetlerin önemli kısmını oluşturan doğalgaz indiriminin ve TL’deki değer kaybından hem satışlarının önemli kısmının döviz bazlı olması ve şirketin net döviz nakit bulunması nedeniyle olumlu etkilenmeye devam etmesini beklemekteyiz. Soda Sanayi için 02 Kasım 2016 tarihli “Al” raporumuzdaki 6,28 TL hedefimizi korumaktayız.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, ABD Seçimlerini Trump’ın kazanmasına global piyasaların ilk aşamada negatif tepkisi paralelinde güne %3 düşüşle başlamasına karşın günü tepki alımları ile birlikte %0,6 düşüşle 93,850 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta yeni ABD Başkanı Trump’ın pozitif açıklamaları eşliğinde global piyasalardaki pozitif eğilime paralel olarak güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz. Sözkonusu kontrat için güniçi hareket banıd beklentimiz 93,5-95,0 aralığında bulunuyor.

USDTRY Kontratı

ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması hakimdi. Söz konusu ortamda dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazandı. Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Meksika Pesosu dışında en fazla değer kaybeden para birimler arasında Türk Lirası ilk sıralarda yerini aldı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne sınırlı yükseliş ile  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,20 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,15-3,10 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması hakimdi. Trump’ın başkanlık yarışından galip çıkması küresel piyasalarda risk algısını arttırırken, altında sert yükseliş görüldü. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %1,01 değer kazancı ile  1296 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması hakimdi. Dolar günün ilk yarısında gelişmiş ülke para birimlerine karşı zayıflarken, günün geri kalanında kayıplarını telafi etti. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü %0,71 değer kaybı ile  1,0991 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen sıkışık seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay bir başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım       www.alanyatirim.com.tr

Borsadaki yükseliş uzun soluklu mu

 

Günün önemli şirket haberleri 10.11.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10/11/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)