E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada veri akışı yoğun---

Piyasada veri akışı yoğun

Piyasada veri akışı yoğun
20 Kasım 2013 - 09:15 borsagundem.com

Bugünün piyasa gündemine bakıldığında, haftanın en yoğun makro veri akışının olduğu görülecektir

Eti Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"Bugünkü Fed tutanakları ve yoğun makro veri akışının bekleme modu yaratması, borsaların sabah itibarıyla karışık bir görüntü ortaya koyması nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne yatayda başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Almanya’da yayınlanan ve beklentilerden daha iyi gelen Zew endeksi haricinde önemli bir datanın bulunmadığı dün, OECD’nin global büyüme tahminlerini aşağı çekmesi ve bugün yayınlanacak olan Fed tutanaklarının beklenmesi global borsa endeksleri üzerinde baskı kurdu. Yurtdışında bu gelişmeler fiyatlanırken, yurtiçinde ise TCMB’nin faiz kararının herhangi bir değişiklik içermemesine karşılık bir ay vadeli repo ihalelerine son vererek sıkılaştırma adımı atmasının özellikle banka hisseleri üzerindeki negatif etkisi, Borsa İstanbul’un günü %1,3 oranında değer kaybıyla 74.618 puandan
kapatmasına neden oldu.
Bugünün piyasa gündemine bakıldığında, haftanın en yoğun makro veri akışının olduğu görülecektir. Fed’in varlık alımlarını azaltmasında ekonomik verilerin iyileşmeye devam etme şartının bulunması sebebiyle saat 15:30 – 17:00 arasında açıklanacak dört farklı verinin yakından izlenmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, akşam saat 21:00’de Fed’in toplantı tutanaklarının yayınlanacak olması ve yatırımcıların tutanaklarda ne türlü bir değişiklik olduğunu görmek isteyecek oluşu da borsaların bugünkü yönü üzerinde belirleyici olacaktır. Günün veri açısından yoğun olması ve böyle zamanlarda fiyatlandırma mantığının hangi veri veya verilerin ön plana çıkarılacağı doğrultusunda belirsizlik içermesi nedeniyle günlük bazda hisse pozisyonu açılmasını önermiyoruz. Ayrıca, akşamki tutanaklarda da Fed üyelerinin bakışının ne şekilde değiştiği görülmeden yeni pozisyon açılmasını tavsiye etmiyoruz."
ETİ MENKUL ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eren20 Kasım 2013 11:27

    ya arkadaş bu piyasa fed le yatıp kalkma yerine kendi iç dinamiklerine dönseya bir an önce.kendi kendimize hareket ederken kredi notlarımız dahil yükseliyordu.ne yapıp ne ettiler benzettiler bizide kendilerine onlar artı biz sürekli eksi gidiyoruz.bakın tekfene 7.5 lerden 4.40 larda sürünüyor.bu yatırımcılık olmamalı...