E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada yükseliş kısa sürebilir---

Piyasada yükseliş kısa sürebilir

Piyasada yükseliş kısa sürebilir
21 Haziran 2016 - 09:37 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasalardaki yükselişin kısa vadeli olamasını beklediğini açıkladı.

İngiltere’nin Avrupa Birliğinde kalma ihtimalinin artması ile tetiklenen iyimser hava devam ediyor. Perşembe gününden beri poundun dolara karşı artışı %4’ü, dünya borsalarının yükselişi %2,5’i aştı. Küresel risk iştahına duyarlı MSCI Türkiye %4’lük bir değer artışı ile en çok kazandıran piyasalar arasında yer aldı.
Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ters yönde anketlere rağmen kitlelerin fazileti görüşünden yola çıkarak İngiltere’nin Avrupa Birliğinde kalma ihtimalinin biraz daha yüksek olduğunu savunduk. Dün yayınlanan anketlerden karışık sinyaller geliyor. ORB anketi %53’e %46 ile “kalalım” görüşünü, YouGo anketi %44’e %42 ile “çıkalım” görüşünü destekliyor. Bizim görüşümüzde farklılık yok. Son kertede ekonomik menfaatler ile seçmenin “kalalım” yönünde görüş kullanmasını bekliyoruz.

Asya borsaları ve ABD vadelilerindeki yükselişe paralel Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Piyasalardaki yükseliş kısa vadede devam edebiir ancak bu yaz gecesi rüyasının çok uzun sürmesini beklemiyoruz. Şirket bazında TOKİ ile 2,3 milyarlık arazinin satın alınması için protokol imzalayan Emlak GYO öne çıkıyor.
Yurtiçinde gözler saat 14:00’de açıklanacak Para Politikası Kurulu toplantısında olacak. Piyasanın genel beklentisi ve bizim görüşümüz Merkez Bankası’nın küresel risk iştahındaki iyileşmeyi kullanarak marjinal fonlama faizini %9,5’ten %9,0’a indireceği yönünde. Önemli bir dışsal şok ile karşılaşılmazsa Merkez Bankası’nın faiz indirimine önümüzdeki ay da devam etmesi bekleniyor.
Yurtdışında saat 11:00’de Almanya Anayasa Mahkemesi’nin “Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alımları” konusundaki kararı, saat 16:00’da Avrupa Merkez Bankası başkanı Drahgi’nin ve saat 17:00’de Fed başkanı Yellen’in konuşmaları izlenecek. Piyasanın faiz artırım ihtimalini çok düşürmesi nedeniyle Yellen’in ABD ekonomisindeki toparlanmayı vurgulayan bir konuşma yapması bekleniyor.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 21.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 21.06.2016

 

Küresel piyasaların gözü Brexit ve Fed'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)