E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasadan 15.1 milyar dolar çekildi---

Piyasadan 15.1 milyar dolar çekildi

Piyasadan 15.1 milyar dolar çekildi
28 Haziran 2018 - 13:20 borsagundem.com

PBOC, dün açık piyasa işlemleriyle finansal sistemden 15,1 milyar ABD Doları çekti

Çin'in merkez bankası konumundaki Çin Halk Bankası (PBOC), dün açık piyasa işlemleriyle finansal sistemden 100 milyar yuan (15,1 milyar ABD Doları) çekti.
PBOC, ters repo kullanarak piyasaya 80 milyar yuan enjekte ederken, 180 milyar yuan değerindeki kontratların vadesi doldu. Bu durum net 100 milyar yuanın geri çekilmesiyle neticelendi.
PBOC'den yapılan açıklamada, söz konusu adımın yılın ilk çeyreğinin sonunda likiditeyi korumak amacıyla atıldığı ifade edildi. Gecelik Shanghai Bankalararası Faiz Oranı (Shibor) 15,60 baz puan
gerileyerek yüzde 2.2890 seviyesine indi. PBOC, geçen pazar günü, bazı ticari bankalar için zorunlu karşılık oranını 50 baz puan düşüreceğini, böylece bankacılık sistemine 700 milyar yuan akışın sağlanacağını açıklamıştı. PBOC, bu yıl ocak ve nisan aylarından sonra üçüncü kez gerçekleşen
zorunlu karşılık oranlarındaki düşüşün "hedeflenen ve hassas düzenleme" olduğunu belirtmişti. Banka, 5 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak düşüş ile mikro ve küçük işletmelere finansman sağlamayı ve borç-hisse senedi takas programını desteklemeyi amaçladıklarını ifade etmişti.
Çin, büyüme ve risk önleme dengesini korumak için bu yıl ihtiyatlı ve nötr para politikası uyguluyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)