E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar ABD TÜFE verisine odaklandı---

Piyasalar ABD TÜFE verisine odaklandı

Piyasalar ABD TÜFE verisine odaklandı
13 Ekim 2017 - 08:53 borsagundem.com

ABD'den gelecek olan TÜFE verisi ile birlikte Fed'in izleyeceği yön belirlenecek ve piyasalar için gün içindeki en önemli veri olarak öne çıkıyor

Yatırımcıların günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD TÜFE verisi ve gelecek hafta yapılacak Çin Komünist Parti Kongresi öncesinde hisse senetlerine yönelik temkinli duruşuna rağmen, Asya borsaları yüksek küresel büyüme beklentileriyle 10 yılın zirvesine yaklaştı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Ekim'de şimdiye kadar yüzde 3.6 yükseldikten sonra yüzde 0.22 artıda. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.96 artışla 21 yılın zirvesine yükseldi. Wall Street, telekom şirketi AT&T'nin kablolu TV abone kaybettiğini açıklamasının ardından düşüş kaydetmesiyle dün hafif geriledi. Ancak 47 piyasayı kapsayan dünya MSCI endeksi rekor seviyede seyrederek bu yıl şimdiye kadarki kazanımlarını yüzde 17'ye yükseltti. Dolar ABD tahvil getirilerinin bir süreliğine zirveye ulaşmasıyla son günlerde değer kaybederken, Fed tutanakları Fed yetkilileri arasında enflasyon konusundaki fikir ayrılıklarının arttığını gösterdi. Günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD TÜFE verisi dolar için büyük bir test olacak. Piyasaların odağında olan bir diğer konu ise 18 Ekim'de başlayacak Çin Komünist Parti Kongresi. Kongrede Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in yeni siyasi girişimler ortaya koyması ve ikinci beş yıllık dönem için de iktidarını sağlamlaştırması bekleniyor.

DÖVİZ

Dolar hafta içinde 10 haftanın zirvesinden geriledikten sonra, ABD hazine tahvil getirilerinin dip seviyelere yakın kalmasıyla geriledi ve toparlanabilmek için ABD enflasyon verisini bekliyor. Doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks yüzde 0.1 düşüşle 92.982'de bulunuyor ve haftayı yüzde 0.9 ekside bitirmeye hazırlanıyor. Dolar endeksi geçen Cuma günü saatlik ücretlerde beklentilerden güçlü artış gösteren ABD istihdam verisinin Fed'in Aralık'ta faiz artırma ihtimallerini artırmasının ardından 94.267 ile 10 haftanın zirvesine yükselmişti ancak bu hafta boyunca ABD hazine tahvil getirilerindeki düşüşle geriledi. Dolar yen karşısında hafif düşüşle 112.10'de seyrediyor ve yüzde haftalık 0.3 düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Wall Street art arda rekor seviyeler görmesine rağmen, ABD hazine tahvil getirileri haftalık düşüş kaydetmeye hazırlanıyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol üretimi ve stoklarının azalarak sıkılaşan bir piyasaya işaret etmesiyle yükseldi. İşlemciler güçlü Çin petrol ithalatının da fiyatları desteklediğini belirtti. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.7 artışla varil başına 50.94 dolarda işlem görüyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.6 artışla varil başına 56.59 dolarda işlem görüyor.

ALTIN

Yatırımcılar Fed'in olası faiz artırımına ilişkin ipuçları için ABD enflasyon verisini beklerken; altın, düşük seyir izleyen doların desteğiyle altıncı gün de yükseldi. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,296.21 dolara yükseldi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,298.60 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)