E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar ABD verilerine odaklanacak---

Piyasalar ABD verilerine odaklanacak

Piyasalar ABD verilerine odaklanacak
03 Mart 2014 - 08:53 borsagundem.com

Piyasalar bu hafta ABD'de istihdam rakamlarını bekleyecek

Uluslararası piyasalarda bu hafta gözler ABD'de açıklanacak istihdam verilerinde olacak. 
Özel istihdam hizmetleri şirketi ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından açıklanan ve ABD'de özel sektörde istihdam büyümesini ölçenrakamlar, cuma günü açıklanacak olan istihdam verisi öncesinde yakından izlenecek. 5 Mart çarşamba günü açıklanacak olan özel sektör istihdamı ile ilgili ilk tahminler 150 bin artış olacağı yönünde geldi. Geçen ay
artış 175 bin olmuştu.
ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadan önce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor.
Cuma günü açıklanacak olan verilerde ise ilk tahminler tarım dışı istihdamın 150 bin artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 6,6'da kalacağı yönünde. Geçen ay tarım dışı istihdam 113 bin artmış, işsizlik oranı yüzde 6,6 olarak gelmişti.
Geçen hafta 348 bin ile olarak açıklanan haftalık işsizlik başvuruları rakamlarında ilk beklentiler 10 bin düşüş olacağı şeklinde oluştu.
İşsizlik başvuruları verisi her zaman olduğu gibi perşembe günü TSI 15:30'da, ADP verisi çarşamba günü TSI 15:15'te, tarım dışı istihdam verisi ise cuma günü 15:30'da açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)