E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar ABD verileriyle yön buluyor---

Piyasalar ABD verileriyle yön buluyor

Piyasalar ABD verileriyle yön buluyor
17 Ekim 2016 - 18:52 borsagundem.com

Destek Yatırım Menkul Değerler akşam raporunda gün içi yaşanan gelişmeleri yorumladı

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

Cuma günü FED başkanı Yellen’ın sıkı istihdam tarafının ekonomiye olan olumlu etkisine dikkat çektiği konuşma sonrası Dolar varlıkları geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatmıştı. Yeni haftaya da bu gelişmelerle başlayan Dolar/TL 3.0900 seviyesi üzerinde genel olarak kalıcı olmaya çalıştı. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde baskı izlenirken, Musul operasyonu ve jeopolitik riskler TL varlıklarını daha fazla negatif ayrıştırdı. Euro bölgesinde açıklanan enflasyon rakamlarının ise beklentileri karşıladığını görüyoruz. Aylık manşet enflasyon %0.1’den %0.4’e yükselirken, yıllık enflasyon ise %0.4 ile beklentilere paralel geldi. ABD tarafına baktığımızda ise olumsuz gelen New York Empire İmalat endeksi ön plana çıktı. Aynı zamanda ABD Eylül ayı sanayi üretimi verisinin %0.1 ile beklentileri karşılamadığını belirtelim. Verilerle beraber Dolar varlıklarında gerileme görülürken, ABD tahvil faizlerinde geri çekilmeler dikkat çekti. Olumsuz verilerin etkisiyle Sp500 %0.2,Nasdaq %0.4 ekside işlem görürken, Avrupa borsalarının da satıcılı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca TCMB’nin bu ay açıklanan beklenti anketinde yıl sonu kur beklentisinin 3.0700’den 3.1200’ye yükseltildiğini ancak yıl sonu enflasyon beklentisinin ise %8.07’den %7.81’e düşürüldüğünü belirtelim.

Dolar Haftaya Güçlü Başladı

 Küresel piyasalarda Cuma günü Yellen konuşması sonrası Dolar yükselişi izlenirken, içeride Musul operasyonu ve artan jeopolitik riskler TL varlıklarını zayıflattı. Gelişmelerin ardından kur tarafı yeni haftaya yükselişle başladı. Öğleden sonra ABD tarafında açıklanan FED imalat endeksi verisinin olumsuz gelmesi sonrası kurda tansiyon nispeten düştü ve 3.0900’lara kadar gerileme takip edildi. Akşam saatlerinde FED başkan yardımcısı Stanley Fischer’in konuşması piyasada hareketlilik yaratabilir. Teknik görünümde ise kurun yükseliş trendini koruduğunu görüyoruz. 3.0700 desteği üzerinde kalıcılık sağlanırsa bu trend korunabilir ve tekrardan 3.1120-3.1200 dirençleri gündeme gelebilir.

EURTRY’de Kısa Vadeli Düşüş Kanalı Oluştu

Sınırda artan jeopolitik riskler bir yandan TL varlıklarını zayıflatırken, Euro bölgesinde kritik enflasyon verileri izlendi. Aylık enflasyon Euro bölgesinde %0.4 artış kaydederken, kur tarafında yükselişler ön plandaydı ve Euro/TL kurunun yeni haftaya güçlü başladığını görüyoruz. Teknik görünümde kısa vadeli düşüş kanalı oluşturan kur tarafında 3.4200-3.4300 direnç bölgesi olarak dikkat çekiyor. Bu seviyeler altında kaldığı sürece düşüşler sürebilir. Geri çekilmelerde 3.3930-3.3780 destek noktaları gündeme gelebilir.

EUR/USD Haftaya Tepki Alımıyla Başladı

Euro bölgesinde açıklanan enflasyon verilerin beklentileri karşılaması sonrası parite haftaya tepki alımları ile başladı. Geçtiğimiz Cuma günü Yellen’ın konuşması sonrası Dolar güçlü kapanış gerçekleştirmişti. Fakat bugün ise ABD tarafında açıklanan FED İmalat endeksi ve Sanayi üretimi verilerinin beklentileri karşılamaması sonrası paritede tepki alımları sürdü. Teknik görünümde ise paritenin düşüş kanalını koruduğunu görüyoruz. 1.1050 direnci altında kaldığı sürece oluşan bu kanal korunabilir. 1.0960 desteği aşağı yönlü kırılırsa satışlarda 1.0910 – 1.0850 seviyeleri gündeme gelebilir.

GBPUSD’de Sınırlı Tepki Alımları Görüldü

Bugün ABD tarafındaki önemli veriler takip edildi. Genel olarak beklentileri karşılamayan veriler, Dolar’da sınırlı bir gevşemeye neden olsa da, GBPUSD paritesindeki zayıf görünüm devam ediyor. Yarın gözler hem İngiltere, hem ABD tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarında olacak. Teknik olarak incelediğimizde, satışların 1,2135 seviyesini kırması durumunda, 1,2090 destek seviyesi karşımıza çıkabilir. Yükseliş hareketinde ise 1,2270- 1,2320 dirençleri ön planda olabilir.

USDJPY Kritik Seviyeleri Test Ediyor

Bugün ABD tarafından açıklanan veriler genel olarak beklentilerin altında kaldı, Dolar’da sınırlı geri çekilme görülse de, hala küresel çapta gücünü korumaya devam ediyor. Yarın Japonya tarafında önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları takip edilebilir. Teknik olarak baktığımızda, yükseliş hareketine devam eden paritede, kritik 104,00 seviyesi üzerinde fiyatlamalar devam ettiği sürece, alımlar hız kazanabilir ve 104,60 direnci takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 103,60-102,80 destekleri ön planda olabilir.

Ham Petrolü Yıl Zirvesine Yakın Seyrediyor

Ham petrolü ABD’den açıklanan sondaj kule rakamlarının yükselmesi ve güçlü doların etkisiyle bir miktar geri çekilme yaşasa da yükselen trendin devam ettiğini ifade edebiliriz. Yarın ABD’den açıklanacak olan API stokları petrol fiyatları üzerinde etkili olabilir. Teknik görüntüye baktığımızda ise ham petrolü 2016 yılı zirvesi olan 51.65 direnç seviyesini test etmesine rağmen aşamadı. Bu seviyenin aşılması halinde yükselişlerin devamı 52.00 – 52.50 bölgesine doğru sürebilir. Önemli destek olarak ise 48.00 seviyesi izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması yükselişlerin devamını getirebilir. 48.00 destek seviyesinin aşağısında 47.20 takip edilebilir.

Brent Petrolü

Brent petrolü yıl içinde yeni yüksek seviyelere ulaşsa da kalıcı olmadı. Ancak yükselen kanalın devam ettiğini görüyoruz. Gün içinde 51.10 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükselişler tekrardan 52.90 -53.40 bölgesine doğru sürebilir. 51.10 desteğinin kırılması halinde düzeltme hareketi 49.80 desteğine doğru devam edebilir. Öte yandan yarın ve Çarşamba günü açıklanacak olan stok rakamları brent petrolünü etkileyebilir.

DAX Yatay Hareket Sürüyor

Almanya’dan veri akışının sakin olması gözler Avrupa Merkez Bankasının Perşembe günü gerçekleştireceği toplantısına çevrildi. ECB varlık alım programının azaltabileceğine yönelik mesajlar vermesi halinde endekslerde satışlar hız kazanabilir. Bu yüzden ECB başkanı Mario Draghi’nin açıklamaları endeksleri etkileyebilir. Teknik görüntüye baktığımızda ise DAX endeksinin yatay görüntüsü devam ediyor. Yatay bant aralığının 10750 – 10230 arasında olduğunu ifade edebiliriz. Gün içi destek olan 10350 seviyesinin üzerinde yükselişlerde 10750 direnci gündeme gelebilir. Kırılması halinde 10820 -11000 bölgesi takip edilebilir.

Altın’da Yatay Görünüm Devam Ediyor

Yeni haftaya güçlü başlayan Dolar ile altındaki zayıf görünüm devam ediyor. Bugün ABD tarafından açıklanan sanayi güveni ve kapasite kullanım oranı beklentinin altında kaldı. Olumsuz verilere rağmen ons altında yatay görünüm devam ediyor. Yarın ABD enflasyon rakamları ön planda olabilir. Teknik görünümde ise ons altının yukarıda 1265, aşağıda 1250 seviyesi olmak üzere yatay bant içindeki hareketini sürdürüyor. Alımlar 1265 seviyesi altında kaldığı sürece sınırlı olabilir, bu seviyenin aşılması durumunda ise 1277 direnci izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1250 seviyesi kırılırsa, 1240 desteği takip edilebilir.

Gram Altın Yükseliş İsteği Devam Ediyor

TL’nin değer kaybı ve ONS altının hafif tepki alımları sonrası gram altın 125.00 direnç bölgesine yeniden yaklaştı. 125.00 seviyesinin aşılması halinde yükselişlerde 125.200-127.67 seviyeleri takip edilebilir. Gün içi destek olan 124.400 seviyesinin üzerinde yükseliş isteğinin devam etmesini bekleyebiliriz. 124.400 desteğinin kırılması halinde 123.800-121.84 seviyeleri ön plana çıkabilir.

DESTEK YATIRIM RAPORLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)