E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar AMB kararları ile yön buluyor---

Piyasalar AMB kararları ile yön buluyor

Piyasalar AMB kararları ile yön buluyor
09 Aralık 2016 - 09:05 borsagundem.com

Destek Yatırım; ECB kararlarının piyasalara yön verdiğini belirtti

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

Kritik öneme sahip Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararı dün açıklandı. ECB faiz oranlarında herhangi bir müdahalede bulunmazken parasal genişleme politikasında önemli değişikliklere gitti. ECB aylık tahvil alım programına 2017 Mart ayına kadar 80 milyar Euro olarak devam edecek fakat 2017 Nisan ayından itibaren ECB bu rakamı 60 milyar Euro’ya düşürecek. Program ise 2017 yılsonuna kadar devam edecek. Draghi’nin açıklamalarından önce EURO varlıkları değer kazansa da ECB başkanının açıklamaları ile birlikte Euro %1 ‘in üzerinde değer kaybetti. Türkiye tarafında ise dün Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantı sonuçları açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım sunumunda yapısal reformlar ve reel sektörün canlanmasına yönelik atılacak detaylara vurgu yapılırken, bu açıklamalara karşın EKK raporlarında döviz açıkları yüksek olan şirketlerle ilgili bir detayın paylaşılmaması dikkat çekti. Daha çok orta ve uzun vadeli kararlar içeren ekonomiyi canlandırma paketinin tedbirlerinin etkilerini kısa vadede kur üzerinde göremesek de daha çok dün itibariyle ECB kararlarının piyasalara yön verdiğini belirtebiliriz. BİST 100 endeksi ise bütün bu gelişmeler sonrası yatay seyrederken günü 75929 puandan kapattı. ECB kararı sonrası USD, Euro’ya karşı değer kazanırken Dolar endeksi 101 seviyelerine ulaşması sonrası Amerikan Doları küresel anlamda değer kazanmaya devam ediyor. USD küresel anlamda değer kazanırken ons altını da aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor. Petrol fiyatları ise son dönemde OPEC kararı ile değer kazanmaya devam ediyor. Akşam saatlerinde Amerika tarafından gelecek sondaj kuyusu sayısı volatiliteyi artırabilir.

USDTRY ANALİZİ

Yurtiçi tarafta dün EKK kararları sonrası TL varlıklarında hareketlilik yaratırken, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ekonomiyi canlandırma paketinin detayları takip edildi. Uzun vadeli reform vurgusunun yapıldığı açıklamalar piyasalarda fiyatlandı fakat aynı anda ECB tarafındaki gelişmelerin piyasalara daha çok yön verdiğini görüyoruz. ECB kararları sonrası USD varlıklarının küresel anlamda değer kazandığını belirtelim. Veri akışı olarak sakin olan bugünde ABD tarafından gelecek Michigan tüketici beklentileri hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak incelediğimizde düşüş hareketini sert yükselişle kırdığını görüyoruz. Kritik 3.4260 desteği üzerinde kaldığı sürece, yükseliş eğilimi devam edebilir ve 3.4695-3.4860 dirençleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 3.4260-3.4070 destekleri gündeme gelebilir.

ALTIN ANALİZİ

ECB kararları ardında güçlenen USD ile birlikte Dolar endeksinde de yukarı yönlü hareketler gerçekleşti. Bu durum altın fiyatlarında da aşağı yönlü fiyatlamalara neden oluyor. Veri akışı olarak sakin olan bugünde ABD tarafından gelecek Michigan tüketici beklentileri hareketliliğe neden olabilir. Zayıf görünümüne devam eden altında 1172-1178 direnç bölgesi aşılmadığı takdirde, alımlar sınırlı kalabilir. Bu bölge altında satışlar devam edebilir ve 1163 desteği aşağı yönlü kırılırsa 1157-1145 destekleri gündeme gelebilir.

HAM PETROL ANALİZİ

Petrol piyasalar 10 Aralık günü gerçekleşecek olan OPEC ve OPEC dışı ülkelerin toplantısına odaklandı. OPEC anlaşması sonrası petrol güçlenmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde ABD tarafından gelecek sondaj kuyusu sayısı volatiliteyi artırabilir. Teknik olarak kısa vadeli düşüş hareketinde olan petrol kritik 51.00 seviyesi altında kaldığı sürece satışlar hızlanabilir ve 50.50-50.00 desteklerini test edebilir. Kritik 51.00 seviyesinin aşılması durumunda ise alımlar hız kazanabilir ve 51.35-51.90 dirençleri gündeme gelebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

10 Aralık günü gerçekleşecek olan OPEC ve OPEC dışı ülkelerin toplantısı petrol fiyatlarında hareketliliğe neden olabilir. Brent petrol, kritik 54.00 seviyesi üzerinde fiyatlama görmemiz durumunda, kısa vadeli düşüş hareketine ara verebilir ve 54.35-54.80 dirençleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 53.60-53.15 destekler ön planda olabilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)