E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Aralık ayına durgun başladı---

Piyasalar Aralık ayına durgun başladı

Piyasalar Aralık ayına durgun başladı
01 Aralık 2017 - 12:06 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaları 2017'nin son ayına yön arayışı içinde başladı ve Asya piyasalarının cansız görünümünü takip ediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa hisse senedi piyasaları 2017'nin son ayına yön arayışı içinde başladı ve Asya piyasalarının cansız görünümünü takip ediyor. Dolar önde gelen para birimleri karşısında değer kaybederken, ABD'de vergi reformu tasarısının oylanmasının ertelenmesinin ardından Hazine tahvilleri yatay bir seyir izliyor.

Madencilik hisselerinde yaşanan yükseliş, finans sektörü hisselerinin yaşadığı düşüşle dengelenirken, Stoxx Europe 600 endeksi mini değişimlerle işlem görüyor. Günün erken saatlerinde Japon hisse senetleri son 25 yılın en yüksek seviyelerini test etse de bu kazançlarının bir kısmını geri verdi. Avustralya'da hisse senetleri değer kazanırlen, Honkg Kong geriledi. Geçtiğimiz iki gün boyunca 8 baz puanlık bir yükseliş yaşayan Hazine Tahvili faizleri yüzde 2.4'ün üzerinde tutunuyor. Avrupa'da açıklanacak olan imalat sektörü verileri öncesinde euro değer kazanıyor. Açıklanacak verilerin euro bölgesinin ekonomisindeki dayanıklılığı yansıtması bekleniyor.

ABD'de senatonun vergi reformu tasarısının oylanmasını bugüne ertelemiş olması, ABD dolarını baskı altında bırakıyor. Piyasalar vergi reformu konusundaki gelişmeler karşısında oldukça hassas bir hale geldi. Öte yandan Washington'daki siyasi gelişmeler yeniden gündemin ön sıralarına çıkıyor Beyaz Saray Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Trump ile ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle değiştirilmesi değerlendiriliyor.

Petrol fiyatları Kasım ayında 2016 başlarından bu yana en güçlü aylık artışını yaşıyor. Bu durumda etkili olan temel faktör OPEC üreticilerinin petrol kesintilerinde süre uzatımına gitmesi ve buna yönelik beklentiler olarak gösteriliyor.

Haftanın beklentileri 

Yunan hükümet yetkilileri ve kreditörlerin temsilcileri ülkenin üçüncü kurtarma paketini gözden geçirmek üzere yarın Atina'da bir araya gelecekler.

Pazartesi günü ise Euro bölgesi maliye bakanları euor bölgesinin geleceğini görüşecek ve yeni başkan için oylaama yapacak. Ayrıca Yunanistan'ın kurtarma paketinin gözden geçirmesini değerlendirecek. Salı günü ise hangi ülkelerin vergi cennetleri kara listesine alınacağı konusunda ve dijital şirkletlerin vergilendirilmesi konusunda karar verilecek.

Avrupa Komisyonu komiserleri Brexit konusunu Çarşamba günü ele alacak ve yeterli gelişmenin yaşanıp yaşanmadığına yönelik değerlendirmelerde bulunulacak.

ABD'de o zamana kadar harcama tasarısı konusunda o zamana kadar anlaşma sağlanamazsa 8 Aralık tarihinde borçlanma tavanı nedeniyle hükümet kurumlarında kısmi bir kapatma söz konusu olabilecek.

ABD'de Kasım ayı istihdam verileri açıklanacak ki işsizlik son 17 yılın en düşük seviyelerinde seyrederken, saatlik ücretlerde düşüş yaşanabileceği öngörülüyor.
İngiltere'de Başbakan Theresa May AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile ve AB'nin Brexit konusundaki baş görüşmecisi Michel Barnier ile bir araya gelecek.
Para politikası kurulu toplantıları yapılacak olan ülkeler ise Avustralya, Brezilya, Kanada, Hindistan ve Polonya olarak sıralanıyor

Endeksler ne yapıyor?

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.05 oranında düşüş sergiliyor
İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.1 oranında yükselişle işlem görüyor.
Almanya'da DAX endeksi yüzde 0.1 oranında değer kazanıyor.
S&P 500 endeksi vadeli piyasalarda yüzde 0.1 düşüşle işlem görüyor.
Gün içinde yüzde 1.2'ye varan artışlar yaşamı olan Nikkei endeksi yüzde 0.4 oranında artış gösteriyor.
Avustralya'da S&P/ASX 200 indeksi yüzde 0.3 değer kazandı Güney Kore Kospi endeksi yüzde 0.1'den daha az ve Honk Kong Hang Seng endeksi yüzde 0.4 oranında geriledi. Şangay bileşik endeksinde iseyüzde 0.2 oranında düşüş söz konusu
Asya borsalarının göstergesi MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0.1 oranında geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)