E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Avrupa'ya odaklandı---

Piyasalar Avrupa'ya odaklandı

Piyasalar Avrupa'ya odaklandı
29 Kasım 2013 - 08:20 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, AMB'nin gelecek haftaki toplantısı öncesi enflasyon verisine odaklandı

Asya hisse senetleri, gösterge endeksin Ağustos ayından bu yana ilk kez aylık bazda kayba yönelmesi ile birlikte düşerken, Avustralya doları, hükümetin yabancı bir satınalmayı reddetmesinin ardından değer kaybetti. Yen euro karşısında, Japonya enflasyon verileri sonrası beş yılın en düşük seviyesini görürken, gümüş değer kazandı. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 14:11'de, yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu ve Kasım ayını yüzde 0.5 kayıpla geçmeye yönlendi.

Japonya'da Topix Endeksi, son altı ayın zirvesinden yüzde 0.7 geri çekildi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin önceki gün rekor seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 0.1 yükseldi. Euro yen karşısında 139.71'e kadar çıkarak Ekim 2008'den bu yana en güçlü seviyesine ulaşırken, Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.1 değer kaybetti. Gümüş yüzde 0.3 yükseldi. Avustralya hükümeti, Archer-Daniels-Midland Co.'nun tarımsal ürün işleyicisi GrainCorp Ltd.'yi satın almasını, yabancıların şirkette kontrolü ele geçirmelerini ulusal çıkarlara aykırı bularak bloke etti. Avrupa'da bugün açıklanacak olan kasım ayı enflasyon verisinin hızlanma göstermesi bekleniyor.

Japonya'da bugün açıklanan veriler, fiyatların son 15 yılın en hızlı yükselişini gerçekleştirdiğini gösterdi. Bu durum, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin deflasyondan çıkma çabalarında ilerleme olduğunu işaret ediyor. Hindistan ve tayvan bugün büyüme rakamlarını açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası (AMB) gelşecek hafta faiz toplantısı yapacak. Singapur'da Royal Bank of Scotland Group Plc stratejisti Greg Gibbs, "AMB'nin para politikası konusunda sınırlı manevra alanı var," dedi ve "Eur, ya Avrupa'yı tekrar krizi itmeye ya da AMB'nin agresif birşeyler yapmaya zorlayana kadar yükselmeye devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)