E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar bugüne neye odaklanıyor---

Piyasalar bugüne neye odaklanıyor

Piyasalar bugüne neye odaklanıyor
29 Kasım 2016 - 09:28 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

BIST 100 Endeksi Gelişen Ülke Para Birimleri sepetinin ABD dolarına karşı değer kazanması eşliğinde TL’de güçlenmeye bağlı olarak beklentimiz paralelinde BIST Bankacılık Endeksi öncülüğünde günü %0,8 yükselişle 75,100 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bu sabah Asya seansında görülen karışık seyir ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin çoğunluğunun dolar karşısındaki zayıf performansını göz önünde bulundurarak BIST 100 endeksinim yatay bir açılış yapmasını beklemekteyiz. Bugün dünya genelinde makro gündem yoğun olup, günün en önemli gündem maddesini ABD’nin 3.çeyrek büyüme verisi oluştururken, günün ilk yarısında Almanya’nın Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri takip edilecek. 

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, dün %0,8 yükselişle günü 92,325 seviyesinden tamamladı. Bugün Aralık vadeli kontratta haftanın ilk işlem günündeki pozitif seyrin ardından yatay açılış beklemekle birlikte, ilgili kontratın 92,5-93,5 bandında hareket etmesini beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Geçtiğimiz hafta doların sakin seyrinin etkisiyle küresel bazda artan risk iştahında artışın yeni haftada devam ettiği görüldü. Söz konusu risk iştahındaki artış ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanma çabasındaydı. Türk Lirası dün Güney Afrika Randından sonra dolar karşısında değer kazanan ikinci para birimi olarak yerini aldı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı haftanın ilk işlem gününü  %0,73 değer kaybı ile 3,4520 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,45 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,40-3,35 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde güçlenen dolar paralelinde satış baskısının derinleştiği altında haftanın ilk işlem gününde tepki alımları görülse de, gün sonunda tepki alımları yerini yeniden satış baskısına bıraktı. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü yatay ve  1187 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde güçlenen dolar paralelinde bir süredir zayıf seyir izleyen EURUSD paritesinde haftanın ilk işlem gününde dalgalı seyir görüldü. AMB Başkanı Draghi’nin konuşması sonrası EURUSD paritesinde yükseliş görülse de geniş resimde zayıf seyir devam etmekte. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü %0,21 değer kaybı ile  1,0608 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)