E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar büyüme endişeleriyle yön buluyor---

Piyasalar büyüme endişeleriyle yön buluyor

Piyasalar büyüme endişeleriyle yön buluyor
08 Nisan 2016 - 22:06 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, küresel büyümenin kötüleşmekte olduğu endişeleri ile yön buluyor

Asya hisse senetleri, küresel büyümenin kötüleşmekte olduğu endişelerinin riskli varlıklara talebi azaltması ile birlikte değer kaybetti ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Gelişen piyasa paraları, yen ile birlikte zayıflarken, petrol yeniden yükselmeye başladı.

Tüketici hisseleri, Fast Retailing Co.'nun Tokyo'dki işlemlerde, kar tahminini düşürmesinin ardından yüzde 12.7 değer kaybetmesi ile birlikte, düşüşlere öncülük etti. Yen son 1.5 yılın en düşük seviyesinden geriledi ve son altı günde ilk kez değer kaybetti. Güney Kore wonu ve Malezya ringgiti zayıflrken, ham petrol sıçrama yaparak Perşembe günkü kaybını geri almaya yöneldi. Avustralya devlet tahvilleri, ABD Hazine tahvillerindeki yükselişleri takip etti.

Melbourne'de Peak Asset Management LLC icra direktörü Niv Dagan, "Merkez bankası tükenmişliğini izliyoruz," dedi ve "Kesinlikle riskten kaçınma senaryosuna doğru hareket ediyoruz ve kaliteye güçlü bir kaçış var. Yatırımcılar, küresel merkez bankası müdahalesinin ekonomide büyümeyi aslında teşvik etmemeyeceği düşüncesiyle, temkinli ve aşırı sinirli" şeklinde görüş bildirdi.

Endişe havası, Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarıın küresel ekonomiye ilişkin endişelere vurgu yapması ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın Fon'un küresel büyüme için muhtemelen görünümü aşağı çekebileceğini işaret etmesinin ardından, piyasalara geri döndü. Merkez bankalarının, Asya'dan Avrupa'ya, teşvik çabaları, riskli varlıkların fiyatlarında süregelen bir toparlanmayı tetiklemeyi başaramadı ve 5.3 trilyon dolarlık bu piyasadaki volatilite 2011 zirvesine yaklaşıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 0.8 düştü

Standard & Poor's (S&P) 500 Endeksi, New York'ta saat 12:45 itibariyle yüzde 0.4 yükseldi.

Avrupa da ise, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.2 yükseldi. Avrupa hisse senetleri, bankacılık sektörü hisse senetlerinin yardımıyla Şubat ayının en düşük seviyelerinden yükseldi.

Japonya para birimi yen, son seansta 2014 Ekim ayından beri en güçlü seviyesi olan 107.67'ye yükseldikten sonra, yüzde 0.2 düşerek dolar başına 108.37 seviyesine geldi.

Batı Teksas petrolü, yüzde 6.7 yükselerek varil başına 39.74 dolar seviyesine tırmandı.

Haftalık kazancına hazırlanan spot altın, fazla değişmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)