E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar büyüme verilerine odaklandı---

Piyasalar büyüme verilerine odaklandı

Piyasalar büyüme verilerine odaklandı
21 Aralık 2015 - 06:39 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed kararının ardından büyüme endişelerine ve petroldeki düşüşlere çevrildi

Asya hisse senetleri, Fed'in faiz artırımının ardından yatırımcıların dikkatlerini küresel büyümeye ilişkin beklentilere çevirmesi ve petrol fiyatlarındaki düşüşlerin sürmesi ile birlikte, Japonya hisse senetlerinin öncülüğünde değer kaybederken, Japon yeni, güvenli liman alımlarından destek buldu.

Tokyo ve Sydney'de hisse senetleri, petrol fiyatlarının düşüşünü dördüncü güne taşıması ve bu yıl değerinin üçte birini kaybetmesinin ardından kayıplarını daha da genişletti. Yen dolar karşısında son bir haftanın en büyük çıkışını gerçekleştirdi. ispanya tahvilleri, seçimlerde hükümet kurmayı sağlayacak çoğunluğun çıkmamasının ardından zayıflayabilir.

Fed'in ilk faiz artırımının gerçekleştirilmesinin ardından, yatırımcılar dikkatlerini, son açıklanan ekonomik verilerin küresel büyümenin Çin'deki zayıflamaya karşı duyarlı kalmaya devam etmesi ve buna bağlı olarak emtia grubuna güçlü satışların gelmesinden kaynaklanan endişeleri azaltamaması ile birlikte, ABD'nin gelecek yılki faiz artırımlarının hızına ilişkin beklentilere çevirdi. Hisse sentleri geçen haftayı satıcılı tamamladı ve ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 16 Aralık'taki Fed kararının ardından gerçekleştiridiği kazancının bir kısmını geri verdi.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa stratejisti Evan Lucas, "Küresel büyüme konusunda biraz kötümserim," dedi ve "Petrol Ocak ayına girerken kilit konumda kalmaya debam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalar

MSCI Asya Pasifik Endesi Tokyo saati ile 09:25'te yüzde 0.3 aşağıda seyrederken, Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.9 geriledi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. Srandard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.3 geriledi.

Japon yeni dolar karşısında yüzde 0.1düşüşle 121.29 seviyesine indi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü yüzde 0.4 düştükten sonra fazla değişmedi.

22 ham maddeyi içeren Bloomberg Emtia Endeksi, Mart 1999'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, 18 Aralık'ta yüzde 1.1 yükseldi.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 0.4 gerilekerek varil başına 34.55 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)