E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar büyümeden güç aldı---

Piyasalar büyümeden güç aldı

Piyasalar büyümeden güç aldı
07 Mart 2016 - 09:38 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verisinin büyüme beklentilerini güçlendirmesinden destek aldı

Asya'daki gelişen piyasalar ve para birimleri, ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verisinin küresel büyüemeye ilişkin iyimser beklentileri güçlendirmesinin ardından değer kazanırken, petrol 36 doların üzerine yükseldi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi iki ayın en yüksek seviyesine tırmanırken, Japonya'da Topix Endeksi son bir haftada ilk kez düştü ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları geriledi. Melezya ringgiti ve Endonezya rupisi güçlenirken, Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları geri çekildi. Ham petroli son iki haftanın her birinde yaklaşık yüzde 10 değer kazandıktan sonra iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verisi, dünyanın en büyük ekonomisindeki göreceli güçlü seyri işaret eden bir dizi ekonomik verinin arasına katıldı. Çinli liderler, ekonominin 2016 tılı için büyüme tahminini, geçen yılın hedefi olan yüzde 7 civarından yüzde 6.5-yüzde 7 aralığına düşürdü ve rekor büyüklükte bütçe açığı vermeyi planladıklarını söyledi. Euro Bölgesi, ABD ve Japonya'da merkez bankaları önümüzdeki iki haftalık dönemde toplanacak.

Sydney'de Perpetual Ltd. yatırım strateji müdürü Matthew Sherwood, "ABD ekonomisitoparlanma yolunda gidiyor ve muhtemelen 100 yıllık bir süre boyunca, dünya ekonomisi ABD olmadan resesyona girmedi," dedi ve "Ancak halen, son üç haftadaki güçlü risk toparlanmasına karşın, getirilerin 2016 yılında çok ılımlı olmasını bekliyorum, en azından aşağı korumaya ihtiyaç duyulacak" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:15'te yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)