E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar dalgalandı duruldu---

Piyasalar dalgalandı duruldu

Piyasalar dalgalandı duruldu
15 Nisan 2016 - 09:20 borsagundem.com

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Dünya piyasalarının hızlı bir yükselişin ardından nefesi kesildi. Ancak açıklanan veriler küresel büyümenin makul bir hızla devam ettiği, para politikasının genişleyici olduğu bir senaryoyu desteklemeye devam ediyor.
Beklentilerden güçlü gelen Çin sanayi üretimi ve perakende satışlar küresel yavaşlama endişelerini büyük ölçüde azalttı. Buna karşın ABD enflasyonunun düşük gelmesi Fed faiz artırım beklentilerini ve DXY dolar endeksindeki değer artışını sınırlıyor.
Borsa İstanbul Çarşamba günkü hızlı yükselişin ardından dün yatay bir seyir izledi. Faiz indirim beklentisine paralel Türk lirasının zayıflaması borsa üzerinde baskı oluşturmaya başladı. Buna karşın 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş değerlemeleri desteklemeye devam ediyor.
Wall Street’te kapanışa doğru gelen satışlar ve Asya borsalarındaki kayıplara paralel Borsa İstanbul’da bu sabah hafif satıcılı bir seyir bekliyoruz. Yurtiçinde bugün Ocak ayı işsizlik rakamları ve Mart ayı bütçe performansı izlenecek. Asgari ücrete yapılan zam sonrasında istihdam cephesindeki gelişmelerin önemi arttı. Yurtdışında Mart ayı ABD sanayi üretimi verisi günün önemli verisi olarak öne çıkıyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 15/04/2016

Şirketler cephesinde, Mart ayı trafik verilerinde yolcu büyümesindeki yavaşlama ve doluluk oranındaki gerileme yüzünden Pegasus hisselerinde satış baskının artmasını bekliyoruz. Güney Amerika’da şirket alımı duyumları nedeniyle Arçelik hisseleri borsayı yenebilir. Dün açıklanan torba yasada getirilen rahatlatıcı önlemler nedeniyle sigorta şirketlerinde hareketlilik olabilir. Ancak bu konuda sağlıklı bir değerlendirme yapmak için elimizde yeterli bilgi yok.

Serhat Gürleyen / İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 15/04/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)