E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar doları izliyor---

Piyasalar doları izliyor

Piyasalar doları izliyor
02 Ocak 2015 - 07:45 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dolardaki yükselişin etkileri hakim

Dolar 5 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine yükselirken, ABD endeks vadelileri ülkenin imalat sanayi verisinin açıklanması öncesinde artış gösteriyor. Petrol ve gümüş değerlenirken, bakır geriliyor.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Hong Kong saati ile 12:02’de yüzde 0.3 yükseldi. Yen yüzde 0.5 değer kaybederken, euro Haziran 2010’dan bu yana en düşük seviyeye yöneldi. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri yüzde 0.5 yükseliş gösterdi.  Kaisa Group Holdings Ltd. tahvilleri, Çin inşaat şirketinin temerrüde düşmesinin ardından rekor düşük seviyelere geriledi. Petrol, 2008’den bu yana en sert yıllık kaybı kaydetmesinin ardından New York’ta yüzde 1.2 yükseldi. Gümüş yüzde 1.5 değerlenirken, bakır yüzde 0.3 geriledi.

Dolar, en az 2005’ten bu yana en iyi geçirmesinin ardından kazançları genişletiyor. S&P 500 Endeksi 2014’te yüzde 11 yükselirken, ABD Hazine tahvilleri 3 yılın en iyi getirilerini sağladı. Yatırımcılar, Fed’in faiz artırımlarında sabırlı olunacağını belirtmesi ve ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte 2003’ten bu yana en yüksek oranda büyümesi ile ABD varlıklarına yöneldi. Ekonomistler ABD imalat sanayi endeksinin Aralık ayında genişlemeyi sürdürdüğü tahmininde bulunuyor.

Sydney’deki Rochford Capital yöneticilerinden Thomas Averill, “Fed faiz oranlarını yükseltmede harekete geçmek için acele etmeyecek. Piyasa doların yen ve euro karşısında yükseleceği beklentisi içinde” diye konuştu.

Yen dolar karşısında 120.36 yen seviyesine geriledi. Euro dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybederek 1.2057 dolara gelerek 2005’ten bu yana en kötü yıllık kaybı genişletti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)