E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed beklentileriyle yön buluyor---

Piyasalar Fed beklentileriyle yön buluyor

Piyasalar Fed beklentileriyle yön buluyor
23 Mart 2016 - 22:14 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed yekililerinden gelen yorumların faiz beklentilerini şekillendirmesi ile yön buluyor

Dolar, Fed'in faiz artırımına yaklaşmakta olduğuna ilişkin spekülasyonun güçlenmesi ile birlikte, son bir ayın en uzun yükseliş dönemini daha da genişletirken, ABD hisse senteleri geri çekildi. Öte yandan, petrol, altın ve gelişen piyasalar aşağı yönde hareket etti.

ABD para birimi, Fed yetkililerinin Nisan ayında faiz artırımı olabileceğini işaret etmesinin ardından yükselişini dördüncü güne taşıdı. Doların güçlenmesi, Bloomberg Emtia Endeksi'ni aşağı çekerek son bir ayın en kötü aylık performasını gerçekleştirmesine yardımcı olurken, gelişen piyasa hisse senetleri beş günlük rallisini durdurdu. Enerji üreticileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki (S&P 500 Endeksi) düşüşe öncülük ederken, Avrupa hisse senetleri, dün Brüksel'de meydana gelen ve en az 31 kişinin ölümü ile sonuçlanan terörist saldırıların ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

ABD'nin para politikası, Fed'in geçen haftaki toplantısında faiz artırımının hızına ilişkin beklentilerini yarı yarıya düşürerek ikiye indirmesi ve bunun da hisse senetlerine alım getirirken, dolar üzerinde baskı yaratmasının ardından, yeniden ön plana çıktı. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonomik verilerin faiz artırımını düşünülenden daha erken getirebileceğini dile getiren ve sayısı gittikçe artan Fed yetkililerinin korosuna katıldı. San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, bu hafta, Nisan ayındaki toplantıda faiz artırımına gidilebileceğinii işaret etmişti.

Traderlar, Bloomberg'in vadeli işlemlerden derlediği verilere göre, Nisan ayında faiz artırım olasılığını yüzde 10 olarak görüyor. Aralık ayına kadar 25 baz puanlık en az bir faiz artırımı olasılığını yüzde 74 olarak görüyor. Bu olasılık Şubat sonunda yüzde 54 ve geçen haftanın sonunda yüzde 68 seviyelerindeydi.

Waltham, Massachusetts'te Commonwealth Financial Network şef yatırım yetkilisi Brad McMillan, "Kimse bu noktada kayda değer bir bahis yapmak istemiyor," dedi ve "Son birkaç aydaki büyük hikaye güvenin mutlak kaybıydı ve ardından bu güvenin aniden geri dönmesiydi. Piyasa Fed'in imaları ile uğraşmakta güçlük çekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Dolar, euro ve yen karşısında yükselişini dördüncü güne taşıdı ve bunun etkisi ile, Bloomberg Dolar Spot Endeksi New York saati ile 13:00'te yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)