E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed beklentisiyle geriliyor---

Piyasalar Fed beklentisiyle geriliyor

Piyasalar Fed beklentisiyle geriliyor
24 Mayıs 2016 - 07:27 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentilerle yön bulmaya devam ediyor

Asya hisse senetleri, Fed'in gelecek ayki toplantısında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte, son yedi haftanın en düşük seviyesine gerilerken, dolar değer kazandı. Ham petrol, altın ile birlikte düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki 10 sanayi grubunun tümü aşağı yönde hareket ederken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Yeni Zelanda doları ve Malezya ringgii, önemli pra birimlerindeki kayıplara öncülük etti. Amerikan petrolü, Kanada'da orman yangınının ardından üretimin yeniden başlamasına yönelik çalışmalarla birlikte varil başına 48 dolar civarında kaldı. Altın düşüşünü beşinci güne taşıdı ve Kasım ayından bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

Fed fonları faizi (Fed'in gösterge faizi) vadeli işlemleri, Mart ayından bu yana ilk kez, Temmuz sonuna kadar faiz artırımı olasılığının ilk kez yüzde 50 seviyesinin üzerine çıktığını gösterdi. Faiz artırımına ilişkin spekülasyon, Ocak başındakine benzer bir dolar rallisini destekliyor. Aralık ayındaki faiz artırımının ardından Ocak başında görülen dolar yükselişi döneminde, küresel hisse senetlrinde görülen satış dalgası piyasa değerinde 7 trilyon dolarlık bir erimeye neden olmuştu. Ancak daha sonra petrol ve Çin yuanı istikrar işaretleri gösterdive Morgan Stanley CEO'su, finans piyasalarının daha normal bir ortama doğru yükselmesini beklediğini söyledi.

Goldman Sachs Fed'in faiz artırım ihtimalini değerlendirdi

Tokyo'da SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, "Eğer ABD borçlanma maliyetlerini artırısa, geçen Aralık'taki gibi, bir miktar riskten kaçınma hareketleri görülebilir," dedi ve "Piyasa bu nedenle temkinli" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Salı gübünğ açıklanacak olan 1. el konut satışları verisinin Nisan ayında ilk kez yükseliş göstermesi bekleniyor. Almanya'da yatırımcı güveni verisi ve Fransa'da iş dünyası güven endeksi verileri açıklanacak. Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın kurtarma planını gözden geçirecek. Bu gözden geçirme, bütçe hedeflerinin tutturulamaması durumunda borç hafifletme tedbirleri ve acil durum planlarını içeriyor. Macaristan Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında çoğunluk faiz şndrimi beklerken, Nijerya'nın borçlanma maliyetlerini artırması öngörülüyor. Türkiye'de de merkez bankası bugün toplanacak.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:39'da yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu.

Avrupa borsalarında düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)