E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed öncesi iyimser---

Piyasalar Fed öncesi iyimser

Piyasalar Fed öncesi iyimser
15 Haziran 2016 - 20:23 borsagundem.com

Küresel piyasalar, Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in para politikasına ilişkin açıklamaları öncesi iyimser

Hisse senetleri yükselerek, Fed kararı öncesi küresel hisselerdeki Ocak'tan beri en sert satışı durdurdu. İngiltere poundu iki ayın düşüğünden sıçrarken, İspanya ve İtalya tahvilleri bu hafta ilk defa yükseldi.

Tüketici ve bankacılık hisse senetleri, dört günlük düşüşün ardından S&P 500 Endeksi'ndeki sıçramaya öncülük ederken, Stoxx Europe 600 Endeksi, Şubat'tan beri en düşük seviyesinden sıçradı. Gelişen piyasa hisseleri ve para birimleri de, Fed'in güvercin tonda devam edeceği ve MSCI Inc.'nin Çinli hisseleri endekslerine eklememe kararının küçük piyasaları desteklemesiyle yükseldi. Pound son üç seansın ikisinde yüzde 1'den fazla düştükten sonra güçlendi. Petrol düşüşünü beşinci güne taşırken, varil başına 48 dolar civardından işlem gördü

Yatırımcıların Fed'ten faiz artırım yolunda ipuçları beklemesiyle piyasalarda yeniden sakinlik hakim oldu. Fed Başkanı Janet Yellen, bu ayın başındaki beklentilerden çok daha kötü gelen istihdam verisinin ardından, piyasalara faiz artırımında aceleci olmayacakları konusunda yeniden güven verdi. Yine de yatırımcılar, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılabileceğine yönelik endişelerle, küresel hisse senetlerinin değerlerinden son dört günde 2.7 trilyonun silinmesinin ardından temkinli davranıyor.

Hellerup, Danimarka'da Saxo Bank A/S'den Teis Knuthsen, "Yellen daha önceki açıklamalarında boğa piyasasını hareketlendirdi. Yeniden bu yönde bir peformans sergilemesini bekliyorum." dedi ve "Brexit korkusu döviz dışına sıçradı ve son zamanlarda tüm varlıklar üzerinde baskı oluşturdu." diyerek görüş bildirdi.

S&P 500, dört günlük düşüşün ardından, New York'ta saat 12:46 itibariyle yüzde 0.3 yükseldi. Üretici fiyat endeksi yüzde 0.4 ile beklenenden fazla yükselirken, fabrika üretimi Mayıs ayında beklentilerden fazla geriledi. Stoxx Europe 600 Endeks, emtia üreticileri ve perakendecilik hisselerinin öncülüğünde yüzde 1 yükseldi. Inditex SA, Zara'nın beklentilerden iyi ilk çeyrek karı açıklamasının ardından, yüzde 5.5 yükselerek perakendecilik hisselerini yukarı çekti.

Pound, İngiltere'deki beklenmeyen ücret büyüme hızı ve işsizlik oranının yüzde 5'e düşmesiyle, yüzde 0.4 yükselerek 1.4169 oldu ve bir haftanın en büyük kazancını kaydetti.

Dolar Fed toplantısı öncesi önemli paraların neredeyse tümü karşısında değer kaybederken, MSCI Gelişen Piyasalar Para Birimi Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, son dört gündeki düşüşünü sonlandırdı. Yuan yüzde 0.23 yükselerek dolar başına 6.5816 oldu.

Kayıplarını beşinci güne taşıyan ABD petrolü (WTI), yüzde 0.6 düşerek varil başına 48.20 dolardan işlem gördü. ABD Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan, ABD petrol stokları geçtiğimiz hafta 933,000 varil geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)