E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'e durmaya hazır ol mu diyor?---

Piyasalar Fed'e durmaya hazır ol mu diyor?

Piyasalar Fed'e durmaya hazır ol mu diyor?
19 Mart 2020 - 16:07 borsagundem.com

Fed piyasalarda daha önce görülmemiş bir tehditle karşı karşıya

Finansal piyasalar merkez bankalarına sert bir mesaj veriyor: Koronavirüsün ekonomiye etkisinin üstesinden gelmek sadece finansal koşullların genişletilmesiyle ilgili değil. Bu, ani bir durmayla hazırlanmakla ilgili.

Çöken hisse senedi piyasaları ekonomik faaliyetlerin takip eden aylarda yükselmeden önce ikinci çeyrekte düşüşe geçeceği korkusunu yansıtıyor. Şirket gelirleri ve hane halkı gelirinde küresel pandemiden kaynaklı sert düşüş Fed'in savaş sonrası dönemde karşılaşmadığı ve tek başına çözemeyeceği bir durum.

Mali politika yapıcıların küçük işletmeler için gelir üretici hibeler düşünmesi önerisinde bulunan Columbia Üniversitesi'nin işletme okulunun dekanı emeritus Glenn Hubbard, "Fed'in ani bir durmayla başa çıkabileceğini düşünmüyorum." diyor.

ABD'li kanun yapıcılar, ailelere doğrudan para gönderilmesini de içeren 1.3 trilyon dolarlık bir mali paket ile giderek büyüyen talep boşluğunu doldurmak için çabalıyor.

Diğer yandan Fed ise faiz oranlarını sıfıra indirirken en az 700 milyar dolarlık varlık alımı yapacağını açıkladı. Olağanüstü önlemlerini açıklayan merkez bankası kredi akışını korumaya ve çeşitli tedbirlerle ekonomiyi desteklemeye çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet19 Mart 2020 17:41

    Üretim olmazsa hayat iyice yavaşlamaya başlar ve piyasalar ne hale gelir bilemiyorum ama bu süreç bir süre daha devam edecek görünüyor sanki.