E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'i anlayamadı---

Piyasalar Fed'i anlayamadı

Piyasalar Fed'i anlayamadı
29 Nisan 2014 - 09:32 borsagundem.com

PIMCO’nun eski CEO’su Muhammed El Erian, Fed’in parasal rejimde bir değişikliğe gittiğini söyledi ve hisse piyasalarını uyardı

Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten PIMCO’nun eski CEO’su Muhammed El Erian’dan hisse piyasalarına uyarı geldi. CNBC’de “Squawk Box” programına konuk olan El Erian, “Fed araç temelli bir para rejiminden amaç temelli bir rejime geçiyor. Ne yapacaklarını bize tam olarak söylediler. Şimdi bizim yapacaklarımız ise (politikaların) sonuçlarına bağlı. Bu da belirsizliği artırıyor” dedi. Fed Başkanı Janet Yellen, bankanın hedeflediği “tam istihdam” ve yüzde 2 enflasyon hedeflerine 2016 sonunda ulaşabileceklerini ve bundan sonra faizleri artırmaya başlayabileceklerini söylemişti. Tahvil piyasalarının bu politika değişikliğinin olası etkilerini fark ettiğini ve buna göre pozisyon aldığını ifade eden El Erian, hisse piyasalarının ise halen bu duruma ayak uyduramadığını ifade etti.

VARLIK ALIMLARI YIL SONUNDA BİTER

El Erian, Fed’in bu ay varlık alımlarını 10 milyar dolar daha azalttıktan sonra geri çekilmeyi her ay sürdürerek yıl sonunda varlık alımlarına son vereceği öngörüsünde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)