E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'i bekliyor---

Piyasalar Fed'i bekliyor

Piyasalar Fed'i bekliyor
18 Şubat 2015 - 20:21 borsagundem.com

Uluslarararası piyasalar Fed tutanakları öncesi Yunanistan haberleri ve veriler ile yön buluyor

ABD hisse senetleri, Merkez Bankası Fed son toplantı tutanaklarını açıklamadan önce yatırımcıların verileri değerlendirmesi üzerine gerilerken, dolar değer kazandı. Avrupa hisseleri de Yunanistan'ın kreditörler ile anlaşmaya yakınlaşması ile yükseldi. 

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 11:27'de yüzde 0.2 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi gübü yüzde 0.8'lik artışla tamamladı. 10 yıllık ABD Hazine tahvil faizi 6 yılın yükseğinden geriledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Sterlin, işsizlik verisi sonrası 16 önemli para birimi karşısında değer kazandı. Petrol 4 günde ilk kez düştü.

Yunanistan hükümet yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Euro Bölgesi'nin kurtarma paketine yönelik altı aylık uzatma talebi yarın kabul edilecek. Yunanistan ve Euro Bölgesi üyeleri, ülkenin Şubat'ta sona erecek olan 240 milyar euroluk (274 milyar dolar) kurtarma paketinin uzatılması konusunda görüşmeler yürütüyorlardı. Görüşmelerin başarısız olması durumunda Yunanistan'ı finansal desteksiz kalarak bazı yükümlülüklerde temerrüde düşme tehlikesi ile karşı karşıya bırakabilirdi.

Leeds, İngiltere'de, TD Direct Investing (Europe) Ltd. küresel işlemler direktörü Darren Hepworth, "Piyasalar kesinlikten hoşlanır. Yunanistan kredinin altı ay uzatılmasını onaylarsa, piyasaya en azından kısa vadede biraz daha fazla kesinlik gelmiş olacak," dedi ve "Piyasayı yukarı iten yalnızca Yunanistan'ın durumu değil. Düşen petrol fiyatları ile birlikte, süregelen bir düşük enflasyon ve düşük faiz dönemi yaşanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Tokyo'da SMBC Nikko Securities Inc. hisse senedi yöneticisi Hiroichi Nishi, "Piyasa katılımcılarının büyük bölümü, geçen seferkinin aksine, en kötü senaryoda bile, Yunanistan'ın sorunlarının Avrupa finans sisteminin dağılmasına neden olmayacağını varsayıyor," dedi ve "Bu varsayımlar halihazırda piyasada fiyatlanmış durumda" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya Merkez Bankası, rekor büyüklükteki teşvik programını devam ettirirken, Fed toplantı tutanaklarını açıklayacak. Fed'in bugün açıkladığı veriye göre, fabrika üretimi Aralık'ta daha önce artış gösterilmesine rağmen yatay olarak revize edildi. Ocak'ta ise üretim yüzde 0.2 artış gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre başlangıçlar, Aralık'taki 1.09 milyonun ardından Ocak'ta yüzde 2'lik düşüşle 1.07 milyon oldu. Bloomberg anketine katılan 82 ekonomistin tahmin medyanı 1.07 milyon olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)