E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'in duruşunu hazmedemiyor---

Piyasalar Fed'in duruşunu hazmedemiyor

Piyasalar Fed'in duruşunu hazmedemiyor
18 Mart 2016 - 13:56 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in beklenenden daha güvercin bir tutum almasını hazmediyor

Gelişen Asya ülkelerindeki hisse senetleri, petrolün varil başına 40 dolar seviyesinde tutunması ile birlikte ralli yaptı ve bu ralli, merkez bankası politikalarındaki olumlu değişikliklerden de destek buldu. Avrupa hisse senetleri dalgalı seyretti.

Japonya hisseleri hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, Ocak ayında gördüğü dört yılın en düşük seviyesinden yüzde 15 sıçradı ve Aralık ayındaki seviyesine geri döndü. ABD ham petrolü, son iki günde yüzde 11 değer kazandıktan sonra, geri çekildi ve bakır dört ayın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü. Güney Kore para birimi won dolar karşısında 2010'dan bu yana en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirdi ve yen 16 ayın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü. Japonya ve Tayvan'ın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizleri rekor seviyelere düştü.

Fed Çarşamba günü, bu yıl için faiz artış hızına ilişkin tahminini düşürerek, küresel hisse senetlerindeki toparlanmaya katkı sağladı. Bu hareketin ardından, Norveç ve Endonezya Perşembe günü borçlanma maliyetlerini düşürdü. Avrupa Merkez Bankası (AMB) bir hafta önce, ekonomiyi desteklemek için, daha önce görülmemiş büyüklükte teşvik tedbirleri açıkladı.Çin Merkez Bankası bu ayın başında zorunlu karşılık faizini düşürürken, Japonya Merkez Bankası Ocak ayında negatif faize geçti.

Melbourne'de Peak Asset Management LLC icra direktörü Niv Dagan, "Fed emtia grubu için güçlü bir destek sağladı," dedi ve "ABD'de faizin yakın bir zamanda artırılmayacağı gerçeği ile birlikte, Avrupa Merkez Bankası'nın ilave teşvikleri ve Japonya Merkez Bankası'nın negatif faize geçme adımı piyasalara ilave güven verdi" şeklinde görüş bildirdi.

Risk iştahı ayrıca, Cuma günü açıklanan verinin Çin'de emlak piyasasının hız kazandığını göstermesinden de destek buldu. Çin'de konut fiyatları artan kent satısı Mart 2014'ten bu yana en yüksek sayısına ulaştı.

Auckland'da ANZ Bank New Zealand Ltd. kıdemli ekonomisti Philip Borkin, "Piyasalar halen, Fed'in beklenenden daha güvercin tutuma girmesinin ardından yatışıyor," dedi.

Japonya hisseleri hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi Londra saati ile 08:16'da yüzde 0.9 yukarıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az düştü. Dow Jones endeks vadeli kontratları fazla değişmedi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde1.7 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)