E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed'in ne kadar şahinleşebileceğini fiyatlıyor---

Piyasalar Fed'in ne kadar şahinleşebileceğini fiyatlıyor

Piyasalar Fed'in ne kadar şahinleşebileceğini fiyatlıyor
25 Nisan 2022 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Küresel piyasalarda haftanın son işlem gününde Fed’in şahin tutumunun sertleşebileceğine yönelik beklentilerle birlikte sert geri çekilmeleri takip ettik. Bu beklentiler özellikle Haziran ayındaki toplantıda 75 baz puan artırım yönündeydi. Buna ek olarak da bilançoların bir miktar beklenti altında kalmasını ekleyebiliriz.

ABD endekslerinde %2,5 aşan düşüşler hakimdi. Buna ek olarak açıklanan bilançoların etkisi de görüldü.

Avrupa endeksleri Dax30 endeksi öncülüğünde geri çekildi. Bölgede aynı zamanda Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın yapmış olduğu, Rusya’dan enerji ithalatının yasaklanması halinde Almanya’nın daralabileceği yorum satışları hızlandırdı. İngiltere’de perakende satışlar verisinin sürpriz bir şekilde beklentilerin çok altında kalmasını da buna ekleyebiliriz.

Asya endeksleri Cuma günkü satıcılı seyrini haftanın ilk gününe de taşırken Çin’de vaka sayılarının fazlalığı ve buna bağlı olarak kısıtlamaların artırılması da endekslerdeki negatif algıyı güçlendiriyor.
Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi %3,30 geri çekilerek ve haftanın tüm kazancını vererek haftalık bazda %0,88 düşüşle tamamladı. Rekor serisini takip ettiğimiz endekste, düşüşleri kar satışı olarak yorumlayabiliriz.

Haftanın özelinde globalde bilanço verilerini, büyüme ve enflasyon verileri içeride ise kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksini takip edeceğiz.

Endeksimizde ise sınırlı işlemlerin görülebileceğini düşünüyoruz.

Şanghay'daki karantina tedbirler metal fiyatlarını vurdu

 

Başkanlar piyasaları dağıttı

 

Altında 'Fed' düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)