E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar futbola ne kadar benzer?---

Piyasalar futbola ne kadar benzer?

Piyasalar futbola ne kadar benzer?
08 Temmuz 2014 - 12:50 borsagundem.com

UBS analisti Siddiqi Lutfey, küresel piyasalardaki hareketleri futbola benzetti

Dünya Kupası finaline kısa bir süre kala UBS analisti Siddiqi Lutfey futbolu küresel piyasalara benzetti. Analist, gevşek para politikaları nedeniyle özellikle kur işlemlerinde merkez bankalarının bir hakem gibi sahaya inerek oyuna müdahale ettiğine dikkat çekti.

Luftey, merkez bankalarının son yıllarda görülen ve pek de alışılmamış olan yüksek seviyede devlet tahvili alımlarıyla faiz oranlarını aşırı derecede düşük seviyelerde tutmasını ve bunun sonucunda oluşan kur farklarını birbirinden farklı uzunluklardaki kale direklerine benzetti.

Piyasalarda ve futboldaki çarpıklık örneğine volatilite açısından da yaklaşan analist piyasalardaki düşük oynaklığı yanlardan kırpılarak oyun alanı daraltılmış bir sahaya benzetti ve bu durumda carry trade'in uygun olabileceğine dikkat çekti. Luftey ayrıca Avustralya doları satıp Endonezya doları almayı tavsiye ederken aradaki faiz oranları farkından ve birbirine zıt yönde hareket eden para politikalarından avantaj sağlanabileceğini söyledi.

Analist, Avrupa Merkez Bankası’nın negatif faiz oranlarına geçişi ile daha fazla parasal genişleme sinyali vermesi ve İngiltere Merkez Bankası’nın Kasım'da faizleri artırabilecek olması nedeniyle sterlini de Euro karşısında avantajlı bir durumda gördüğünü sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)