E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar 'güzellikleri' bekliyor---

Piyasalar 'güzellikleri' bekliyor

Piyasalar 'güzellikleri' bekliyor
10 Şubat 2021 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da Avrupa'ya paralel kurdaki geri çekilmeyle beraber yükseliş bekleniyor

Dün TCMB'nin ekonomistler ile gerçekleştirdiği toplantıda Başkan Naci Ağbal'ın açıklamaları önemliydi. Yapılan açıklamalarda ileriki döneme ilişkin politik sinyaller verilmese de gündeme dair açıklamalar dikkat çekti. Toplantıda tüm kararların fiyat istikrarı gözetilerek alınacağı belirtildi. Sermaye girişlerinin istikrarlı ve güçlü bir hale gelmesi, yurt içi yerleşiklerin dolarizasyon eğiliminin tersine dönmesi ile birlikte döviz alım ihaleleri yoluyla kur tarafında fiyatlamalar bozulmadan TCMB'nin rezervinin güçlendirileceğinin altı çizildi. Öngörülebilirlik ve sıkı duruşun, enflasyonun düşüş eğilimine girmesine, ülke risk priminin düşmesine, TL tasarrufların özendirilmesine, ters para ikamesinin başlamasına, rezervlerin artış eğilimine ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesine katkı yapacağının altı çizildi. Açıklamaların TL tarafında net bir etkisi olmadığını belirtelim. Bunun nedeni ise yapılan açıklamanın daha önce gerçekleştirilen konuşmalar ile aynı tonda olmasıydı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,60 değer kazancı ile günü 1544,05 puandan tamamlanırken, toplam işlem hacmi 37,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,40, holding endeksi yüzde 0,57 değer kazandığı günde, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran Bankacılık endeksi olurken, en çok zarar ettiren ise yüzde 2,39 ile Odun, Kâğıt & Baskı endeksi oldu.

ABD vadeli endekslerde yukarı seyir sabah saatlerindede devam ediyor.Benzer görüntüyü Avrupada'da görmekteyiz.Borsa İstanbulda Avrupaya paralel kurdaki geri çekilmeyle beraber 1550 direncini aşıp 1580 hedeflemesini beklemekteyiz.ABD Dolarındaki zayıflığın devam etmesi yeni koronavirüs yardım paketine yönelik beklentiler dolar endeksini zayıflatırken gelişmekte olan ülke kurları ile birlikte Dolar/Tl ninde değer kazanımında yardımcı olup Dolar/Tl 7,03 - 7,08 bandında hareket etmesini beklemekteyiz.

Bugünün gündeminde ise Türkiye'de işsizlik verisi ve Cumhurbaşkanının açıklamasını beklediğimiz "birçok güzellikleri"takip edeceğiz.Cumhurbaşkanının programında bugün saat 12:00 ve 14:00 'de 2 toplantısı gözüküyor.Diğer taraftan Dışişleri Bakanımız ABD Dışişleri Bakanı ile bugün telefon görüşmesi yapıcağı ABD basınında yer aldı.

Global tarafta ise enflasyon verilerine yoğunlaşacağız İlk olarak Almanya TÜFE verisini takip ediyor olacağız. Piyasa beklentisi yıllık %1 ve aylık bazda ise %0.8 oranında artış olacağı şeklinde. Buna karşılık günün en önemli verisi ABD Ocak ayı enflasyon datası olacak. Özellikle çekirdek TÜFE verisi bir hayli önemli bir konumda bulunuyor.

Piyasa beklentisi yıllık %1.5 oranında artış kaydedileceği şeklinde bulunuyor.Bugün hem FED Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde'ın konuşmalarıda takibimizde olacaktır. 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Konfrut ve Casa Emtia sorusu

Banka hisselerini yükselten gelişme

Günün önemli şirket haberleri 10/02/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)