E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar haftanın son gününde kayıpları geri alıyor---

Piyasalar haftanın son gününde kayıpları geri alıyor

Piyasalar haftanın son gününde kayıpları geri alıyor
17 Haziran 2016 - 10:26 borsagundem.com

İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Jo Cox'un öldürülmesinin ardından Avrupa Birliği referandumunun askıya alınmasıyla gelişen ülke borsa ve para birimleri ralli yaptı.

Singapur'daki Standard Chartered'ta döviz stratejisti olan "Brexit beklentisiyle son haftalarda risk algısı oldukça kırılgan. Piyasalarda temel belirleyici Brexit olmaya devam edecek" yorumunu yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.5 arttı, endeks 10 Haziran'dan beri %2.4 aşağıda ve 6 haftanın en büyük düşüşüne ilerliyor. MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi %0.2 yükseldi. Endeksin haftalık kaybı %0.6 oldu.

BORSALAR VE KURLAR

Hang Seng China Enterprises Endeksi %0.9 yükseldi, haftalık kaybı %4 oldu. Çin'de Şanghay Borsası %0.9 yükseldi. Endeks 10 Haziran'dan beri %1 düştü.

Polonya zlotisi %0.5 yükselirken Çek korunası %0.3, Hindistan rupisi %0.2 yükseldi. Güney Kore won'u ise dolara karşı değer kaybetti.

Haftalık bazda Bloomberg'in takip ettiği 24 gelişen ülke parasından 21'i geriledi. Endonezya ve Güney Kore tahvilleri ise ralli yaptı.

İngiltere'nin AB'den ayrılacağına dair endişelerin yatırımcıyı güvenli limanlara döndürmesiyle gelişen piyasalar kırılganlığını sürdürüyor. İngiltere Merkez Bankası dün AB'den ayrılmanın ülkenin büyüme beklentilerine zarar vereceği konusunda uyarırken, Fed Başkanı Janet Yellen de önceki gün böyle bir adımın küresel ekonomi için sonuçları olabileceğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)